Facebook skandalından sonra gözü korkan Google, yeni düzenlemeler getirdi - Haberler - indir.com

Facebook skandalından sonra gözü korkan Google, yeni düzenlemeler getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-16 10:35:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Sosyal Medya

Amerika seçimlerinde sahte kamuoyu oluşturan Facebook hakkında, veri toplama skandalı ile ilgili dava açıldı. Amerika?daki davaya gönüllü olarak katılan Mark büyükoruşturmalar geçirdi şirketin hisseleri neredeyse %98 satış aldı. Benzer bir durumu yaşamak istemeyen Google, veri paylaşımı ile ilgili büyük değişikliklere gitti.

Google yeni düzenlemeler getirdi

Uzun bir süre veri skandalı ile başı dertte olan Facebook diğer firmalara ders oldu. Veri gizliliği çok önemli bir şeydir. Kullanıcıların mesajları fotoğrafları bunların ankette kullanılması çok kötü bir durumdur. Başı dertte olan Facebook Google ve twitter'a ders oldu. Google ise yanına Twitter'ı alarak bir veri düzenlemesi yaptı bu sayede davanın hedefi olmaktan kurtuldu. Ancak sadece Google değil bu düzenlemeyi neredeyse tüm önemli şirkettler yaptı hatta bunların için Vatan Bilgisayar bile yer almakta.

Veri düzenlemesi yapan kurumlar sevenlerine mesaj ve mail gönderdi. 

Konu Vatan Bilgisayar bile olsa bu konuda yanlış yapanlar direk suçlama odağına girecek. Bu durum çok doğal kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Eğer veriler bu şekilde yayılmaya devam etseydi belkide satışa bile çıkartılacaktı hatırlatalım Facebook bu konu ile alakalı bir birim bile kurmuştu.

 

 





PAYLAŞ