Facebook Silmiş Olduğu İçerik Sayısını Açıkladı - Haberler - indir.com

Facebook Silmiş Olduğu İçerik Sayısını Açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 17:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook tarafından geçtiğimiz yılın Ekim ayından beri siteden ne kadar içerik sildiğini resmi rakamlar ile açıkladı. Son yaşanan veri skandalı sonrasında topluluk kuralllarına uymayan içerikler yayından kaldırılmaya devam ediliyor. Yayınlanan rapor ile Facebook'un içeriğinde şiddet, çıplaklık, terör, nefret söylemi ve sahte içerikler barındıran hesaplar ve paylaşımlar silinmeye devam ediliyor.

Yayınlanan rapor hakkında Analitik bölümden crumlu Alex Schultz şunları dile getirdi; "Bugünün raporu dahili süreçlerimiz ve veri metodolojimiz hakkında detaylı bilgiler veriyor. Bu, Facebook'un kendi üzerindeki kötü içerikleri nasıl sildiğini insanlara açıklama çabamız. Böylece yargıç siz olabilirsiniz. Ayrıca, akademisyenlerin, politika yapımcılarının ve topluluk gruplarının bize geri bildirimde bulunabilmelerini kolaylaştırmak için bunu yaptık. Böylece zaman içinde daha iyi performans gösterebiliriz."

Rapor Detayları

Yayınlananlara baktığımızda 2018'in ilk çeyreğinde 837 milyon çeşitli spamlar silindi. Bu silinen içeriklerin Facebook'un otomatik sistemi tarafından tespit edildiği bildiriliyor. Diğer yandan 583 milyon farklı sahte hesapları ile kayıtların hemen ardından devre dışı bıraktı. 2018'in ilk çeyrek diliminde 21 milyon farklı cinsellik içeren paylaşımların %96'sını şikayet gelmeden otomatik bir şekilde kaldırdı. Ayrıca görsel şiddet içeren 3.5 milyon öğe ise silinenler arasına yerleşmiş oldu.

Nefret söylemi tarafında şirketin incelemeleri devam ederken ilk çeyrekte 2.5 milyon söylem öğesi otomatik sistem tarafından kaldırıldı. Facebook'un platform güvenliği için bu silme işlemlerini sürdürmesi bekleniyor.





PAYLAŞ