Facebook özel mesajları yapay zeka ile okuyabilecek! - Haberler - indir.com

Facebook özel mesajları yapay zeka ile okuyabilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-24 16:25:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji
Facebook, arkadaş önermeden reklam gösterimine kadar her kısımda zaten gelişmiş bir yapay zeka sistemi kullanıyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre Facebook, terör saldırılarını önlemek için platformunda yapay zeka kullanma hazırlıkları içerisinde.
 
Bildiğiniz gibi Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde yayınladığı manifestoda bu projeyle ilgili birkaç ipucu vermişti. Basın kuruluşları ile paylaşılan bu manifestoda ''riskleri belirleyebilmek adına'' kişisel mesajları okuyabilen yapay zeka hazırlığı dikkatleri üzerine çekti.

Facebook'un kullanacağı bu yeni yapay zeka bugüne kadar kullanılan tüm sistemlerden daha hızlı olacak ve doğru bir şekilde riskleri tanımlayabilecek.
Bu yapay zekanın oldukça önemli özellikleri var. Bu yapay zeka ile özel iletişim kanalları vasıtasıyla teröristlerin birbirlerine vereceği saldırı planlarından haberdar olunabilecek. Hatta herhangi bir kişi tarafından tehdit edilen ve korktuğu için bunu açıklayamayan kişilere yardımcı olabilecek.

Bu manifesto duyurulmaya başlandıktan hemen sonra Facebook'ta yayınlanırken yapay zekayla ilgili kısımda değişiklik yapılarak ''İnsanları güvende tutmak için en büyük fırsatımızdan biri, toplumumuzda neler olup bittiğini daha hızlı ve doğru bir şekilde anlamak için yapay zeka kurmak." ifadesine yer verildi.  Bu da akıllarda Zuckerberg'in yapay zekayla ilgili bazı şeyleri ağzından kaçırmış olabileceği düşünülmeye başlandı.
 
 
Her ne kadar bu sistemin daha çok kullanıcı davranışlarını analiz etmek için tercih edileceği söylense de, veri gizliliği konusunda birçok farklı soru işareti barındırıyor. Bu yeni yapay zeka, otomatik olarak tüm kullanıcıları kapsarsa kullanıcıların birçoğunu rahatsız etmesi büyük olasılık. Ancak bu seçenek kullanıcı tercihine bırakılırsa çok büyük bir problem teşkil etmeyeceği düşünülüyor.

Bu yeni yapay zekanın ne zaman çalışmaya başlayacağı hakkında bilgi verilmedi. Ve özel mesajları ne derece inceleyeceği de büyük merak konusu.




PAYLAŞ