Facebook Mobilde Alışveriş Akışını Test Ediyor - Haberler - indir.com

Facebook Mobilde Alışveriş Akışını Test Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-13 13:00:03
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı Facebook, e-ticaret alanında önemli yenilikler yapmayı planlıyor. Şirket, Facebook mobil uygulamasına Alışveriş sekmesi ekleyerek e-ticaret reklamı verenlerin daha fazla kitleye ulaşmasını sağlayacak.

Daha önceden e-ticaret alanında hamleler deneyen Facebook, gruplara Bir Şey Sat seçeneği getirmişti ve mobil için Satın Al butonu eklemişti. Ancak bu yenilikler Facebook'a reklam veren şirketlerin kitleye ulaşma noktasında problem yaratıyor.

Facebook haber akışı içerisinde kaybolup giden reklamlar ve ürünler, şirketlerin arzu ettiği ilgiyi görmüyordu. Bu durum haliyle Facebook'un kazançlarını kötü yönde etkiliyordu.

Facebook reklamların paylaşımlar arasında kaybolup gitmesi nedeniyle haber akışından farklı olarak, alışveriş içeriklerini farklı bir bölümde gösterecek. Alışveriş (Shopping) adı altında sadece e-ticaret şirketlerinin ürünleri sunulacak ve kullanıcılar e-ticaret sitelerindeki yeni ürünlere direkt olarak bu sekme ile ulaşabilecekler.

Özellikle moda kıyafetlerin Facebook üzerinden incelendiğini düşündüğümüzde, alışveriş sekmesinin büyük ilgi göreceğini öngörebiliriz. Şuan için test aşamasında olan sekme, yakın zamanda mobil platformlar için kullanılabilir durumda olacak. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ