Facebook Mobil Uygulamaları Satın Almadan Denemeyi Sağlayacak - Haberler - indir.com

Facebook Mobil Uygulamaları Satın Almadan Denemeyi Sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 17:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google Play'de yer alan Instant özelliği ile Android kullanıcıları bir uygulamayı satın almadan önce deneme imkanları bulunuyordu. Google bu deneme özelliğini geçen ay oyuncular için 6 oyunu deneyimleme imkanı sunmuştu. Google'ın bu hamleleri sonrasında Facebook'ta mobil oyunların satın alınmadan önce denenmesi için çeşitli çalışmalar içerisine girdi. Sosyal medya devi Facebook şu sıralarda Haber Kaynağı içerisinde oynanabilir oyun reklamlarını test etmeye devam ediyor. 24 Geliştirici tarafından bu testler Facebook'ta sürerken şirketin yeni planları da ortaya çıktı.

Bu yıl içerisinde tüm reklam verenlerin bu özellikten yararlanması bekleniyor. Yapılan araştırmalar kapsamında ise yüzde 79'luk bir kısmın bir içeriği öğrenmeden önce metin okumak yerine video izlemek istedikleri ortaya çıktı. Başka bir araştırmada ise interaktif reklamlar statik reklamlara göre yüzde 47 daha fazla ilgi görüyor ve çalışıyor. Bu istatistikler ile beraber Facebook geliştiricilerini ikna etmiş ve oyunlara girmeden Haber Kaynağı üzerinde oynanabilir yapmasına sebep vermiş durumda.

F8 geliştirici konferansında Facebook'ın mobil oyunları satın almadan deneme imkanı sunacak reklamları hakkında daha detaylı bilgiler vermesi bekleniyor. Bu konferans 1 Mayıs'ta San Jose'de başlayacak.





PAYLAŞ