Facebook Messenger'da Gizli Satranç Oyunu - Haberler - indir.com

Facebook Messenger'da Gizli Satranç Oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-02-08 14:41:56
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Dünya genelinde turnuvaları düzenlenen Satranç, özellikle beyin egzerzisi yapmak isteyen oyun severler için en iyi zihinsel faaliyetlerden birisi olarak kabul görüyor. Spor dalı olarak kabul edilen bu faydalı oyun artık Facebook Messenger üzerinden oynanabiliyor.

Facebook Messenger'da Gizli Satranç Oyunu Nasıl Oynanır?

Messenger üzerinden satranç oyununu oynamak için öncelikle kilidi açmanız gerekiyor. Oyunu başlatmak içinse arkadaşınızla sohbet ederken ''@fbchess play'' komutunu yazmak. Ancak şunu baştan söylemeliyiz ki oyunda sezgisel bir arayüz bulunmuyor. Hamleleri yapmak için aşağıdaki metin kodlarının kullanılması gerekmektedir.

- Vezir hamlesi için ''Q'' 

- Fil hamlesi için ''B' 

- Kale hamlesi için ''R'' 

- Şah hamlesi için ''K'' 

- At hamlesi için ''N'' 

- Piyon hamlesi için ''P''

Ekrandaki taşları, sayı kombinasyonları ile oluşturacağınız basit komutlar yardımıyla hareket ettirmem mümkün. Hamle yapmak için satranç tahtası üzerinde gideceğiniz alanın harf ve sayılarının girilmesi gerekiyor. Buna bir örnek verecek olursak; Şah'ı istenen bir alan taşımak için @fbchess Kb4 gibi bir komut yazılmalıdır.

Gizli satranç oyununda yanlış bir hamle yapılması durumunda ''@fbchess undo'' komutu ile hamel geri alınabiliyor. Ancak bunun yapılması için rakibin geri alma işlemini onaylaması gerekir.

Ücreti olan satranç oyunları kadar olmasa da Facebook Messenger'ın gizli satranç oyunu keyifli vakit geçirmek isteyen kullanıcılar için alternatif bir eğlence yolu olabilir.





PAYLAŞ