Facebook Messenger'da Dikkat Çeken Anket Özelliği - Haberler - indir.com

Facebook Messenger'da Dikkat Çeken Anket Özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-29 10:35:05
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Tüm dünyayı birbirine bağlayan iletişim ağı Facebook tüm interneti Facebook yapma düşüncesiyle hareket ettiği için çalışmalarını bu yönde şekillendiriyor. Marka kurulduğu andan itibaren dünya üzerinde tüm insanların iletişim halinde olmasını sağlıyor. İlk günlerine bakarak hizmet ağını da genişleten Facebook şimdilerde Messenger ve ana sayfa uygulamalarını ayrı ayrı sunmaktadır. Firma en az kendisi kadar sık kullanılan uygulamalar olan WhatsApp ve Instagram gibi iletişim ağlarını da satın alarak, kullanıcı kitlesini artırıyor. Satın aldığı tüm programlarda öncelikle kullanıcılarına güvenli ve hızlı internet sunmayı amaçlıyor.

Facebook ve Messenger uygulamalarının birbirinden ayrılmasının ardından akıllı telefonlar aracılığıyla Facebook üzerinden mesajlaşmak istiyorsanız Messenger uygulamasını cihazınıza yüklemeniz gerekiyor. Aksi takdirde sayfanızdaki arkadaşlarınızla Facebook üzerinden iletişime geçemiyorsunuz

Facebook'un Messenger uygulamasındaki yenilikleri

Facebook Messenger uygulamasını ayrı sunmaya başladığı andan itibaren kullanıcıların iletişim aşamasında işini kolaylaştırmak için pek çok yenilik sundu. Mobil cihazlarda Facebook ve Messenger birbirinden ayrıldı ayrılalı marka öncelikle kullanıcıların kendilerini daha doğru ifade edebilmeleri için emojiler üzerinde çalışmalar yaptı. Ardından ise duygu ve düşünceleri hareketli görsellerle daha rahat ifade edebileceğiniz GIFleri getirdi. GIFleri kullanarak vakit kaybetmeden ve yazmadan duygularınızı ifade edebileceksiniz. Messenger tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi sevdiklerinizle görüntülü konuşabilmenizi de sağladı. Uygulamaya getirilen özellikler sayesinde sevdiklerinizi arayabiliyor ya da görüntülü konuşma yapabiliyorsunuz. Markanın yenilikleri bunla da sınırlı kalmayıp bir yenilik daha sunuyor. Bu yenilikle beraber mesajlaşma uygulamasında anket yapabiliyorsunuz. Facebook'un Messenger uygulaması için paylaştığı anket özelliği ile mesaj içinde anket oluşturabiliyorsunuz. Marka kullanıcılarına mesajlaşma içinde anket yapabilme olanağı sunduğu gibi aynı konuşma içinde oylama sonuçlarının görülmesini de sağlıyor. Daha yeni olan bu uygulama oldukça yararlı olacağa benziyor. Messenger üzerinde anket yapılması özellikle grup konuşmalarında süreci hızlandıracağa benziyor. Grup konuşmalarında sürecin hızlandırılması için anket servisi ile aynı anda 10 kişi yazmadan sadece istediği seçeneği işaretleyebilme imkânı sunuyor. Böylelikle grup konuşmalarında sessize alınması önlenmiş oluyor. İlerleyen günlerde Facebook kullanıcılarını hizmet açısından pek çok sürpriz bekliyor.








PAYLAŞ