Facebook Messenger'a Gelen Hatırlatıcı Özelliği Nedir? - Haberler - indir.com

Facebook Messenger'a Gelen Hatırlatıcı Özelliği Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-17 18:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler sosyal medya uygulamarından birisi olan Facebook'a gelen yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Messenger sohbet uygulamasına hikaye durum paylaşım özelliğini kazandıran Facebook, şimdi ise Messenger'ın mesajlaşma alanındaki bazı bölümlerinde tasarım değişikliğine gitti. Facebook Messenger'a Jarvis isimli bir bot geldi ve bu bot ile Messenger üzerinden hatırlatma ayarları yapabiliyorsunuz. Bu hatırlatma işlemi ise Messenger üzerinden size gönderilen bir mesaj ile gerçekleşiyor. Bir şeyi unutmamanız gerekiyor yada o tarihte yapmanız gereken bir şey var ise bu hatırlatma özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Facebook Messenger Hatırlatıcı Özelliği

Bu işlemler için ilk önce Facebook Messenger uygulamanızı açın ve mesaj göndermek için yazı alanı bölümünün hemen yanında bulunan artı simgesine dokunun. Gelecek olan bölümde bazı seçeneklerin olduğu bir menü sizleri karşılayacak. Buradan 'Planlar' seçeneğine dokunun ve bu buton bir zil simgesi görevini görmekte. Planlar kısmına bastığınızda karşınıza tarih seçme alanı gelecek ve gerekli tarih, saat bilgilerini ayarladıktan sonra Save butonu ile kayıt edin.

Gerekli hatırlatmayı ekledikten sonra sohbet ekranında bir etkinlik uyarısı gözükecektir. Tarih ve saat bilgisinde değişiklik yapmak için o hatırlatmanın üzeirne dokunmak yeterli olacaktır. Hatırlatma bölümünde İsim Planla bölümüne basarak o hatırlatmanın ismini belirleyebilirsiniz. Bu isimlendirme ile sohbette bulunan tüm arkadaşlarınız bu hatırlatma etkinliği görecek ve tarih bilgilerine erişebilecekler. Gerekli hatırlatma tarihi ve saati geldiğinde ise Messenger uygulaması size konuyla alakalı bir bildirim gönderecektir.

Bu hatırlatma bildiriminde notunuz ve diğer tüm detaylar gözükecektir. Fakat Messenger bildirimleriniz kapalı ise bu özellik sizlere bildirim göndermeyecektir. Uygulamaya konum izinleriniz açıksa, hatırlatma etkinliğinize konum bilgiside ekleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ