Facebook Messenger ve haber akışı Instant Games ile oyunlara açıldı - Haberler - indir.com

Facebook Messenger ve haber akışı Instant Games ile oyunlara açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-19 13:33:10
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Facebook, mobil oyunlara artan ilgiden sonra, Messenger'la kullanıcılarına yeni oyunlar sunacağı yönünde bazı bilgiler paylaşmıştı. Geçtiğimiz günlerde, Instant Games ile  Facebook Messenger ve haber akışı oyunlara açıldı.

Facebook, daha önce haberini verdiği sosyal oyunlar konusunda beklenen adımı attı ve Instant Games'i duyurdu. Bu uygulama sayesinde, kullanıcılar yeni uygulama indirmeden, Messenger içinden veya haber akışlarından oyun oynayabilecekler. Uygulama hem mobilde hem de masaüstünde kullanılabilecek. Instant Games, Facebook Messenger ve Facebook'un 1 milyardan fazla kullanıcısını hedefliyor. Instant Games ile kullanıcılar eklenen oyunlarla arkadaşlarına meydan okuma gönderebilecekler. 30 ülkede Facebook kullanıcılarının kullanıma sunulan Facebook messenger oyunları, 17 farklı oyundan oluşuyor.

Facebook, geçtiğimiz ay içerisinde Facebook Messenger'a ekleyeceğini duyurduğu mini oyunlarını tanıttı. Oyunlar HTML5 ile geliştirilmiş ve Facebook Messenger'daki mesaj bölümünden ulaşılabiliyor. Mobilde de oynanabilen mini oyunlar, hem Android hem de iOS cihazlarıyla uyumlu çalışıyor. Instant Games adını taşıyan oyunlara erişmek isteyen kullanıcılar, Facebook Messenger'da yer alan oyun kontrolcüsü simgesine basıyor. HTML5 ile geliştirilmesinin etkisiyle, açılan oyunların açılma hızının ve oynanma şeklinin oldukça kaliteli olduğu söyleniyor. Verilen bilgilere göre, açtığınız herhangi bir oyun, birkaç saniye içinde açılıyor ve indirilmeden oynanabiliyor. Messenger üzerinden oyun grupları oluşturabiliyorsunuz ve grup içerisinden kendinize rakip seçerek oyun başlatabiliyorsunuz. Messenger, oyundaki skor tablosunu size otomatik olarak yayınlıyor. Oynamak istediğiniz oyunları, Messenger arama sekmesinden de aratabiliyorsunuz.

Instant Games'te yalnız başına oyun oynamak isteyen oyuncular, oyunlara haber akışından erişiyorlar. 30 ülkede yayınlanan bu uygulamada, 17 farklı oyun yer alıyor. Bunlardan bazıları; PAC-MAN, Galaga, SPACE INVADERS, EverWing, TRACK & FIELD 100M and Words with Friends: Frenzy şeklinde. Instant Games, henüz Türkiye'deki kullanıcılara açılmadı.

 





PAYLAŞ