Facebook Messenger üzerinden para transferi yapmak mümkün oluyor! - Haberler - indir.com

Facebook Messenger üzerinden para transferi yapmak mümkün oluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-28 10:55:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından birisi olan Facebook'u kullanmayan yoktur artık. Bildiğiniz gibi Mesenger da Facebook'un mesajlaşma servisidir. Facebook Mesenger gün geçtikçe yeni özelliklerle karşımıza çıkmaktadır. Mesenger kullanıcılarını oldukça memnun edecek yeni özelliğini sunmaya hazırlanıyor. Artık kullanıcıların birbirlerine para transferi yapmalarını da sağlayacak. Bu transeferi de TransferWise isimli Messenger chatbot ile sağlayacak.

Facebook, İngiltere'nin en başarılı finansal teknoloji girişimi olan TransferWise ile anlaşarak Messenger platformu üzerinden para gönderme ve döviz takibi yapma imkanını kullanıcılarına sunuyor. Düşük masraflarla öne çıkan bir uygulama.

TransferWise, çalışma sistemi Facebook Messenger üzerinde hizmet veren diğer botlar gibi. Yapacağınız işlemi sohbet havasında gerçekleştirebileceksiniz. Kullanımı da bir o kadar kolay.  Kullanıcıları yapılması gereken işlemlere yönlendiriyor.Ve bir sürü angarya işten kurtulmuş oluyorsunuz.

TransferWise bilindiği gibi 2011 yılında hizmet vermeye başladı. Ve bankalardan daha az transfer ücreti almasıyla öne çıkıyor. Amerika'da 2015 yılında hizmet vermeye başlayan TransferWise artık kıtalar arası para transferi yapmaya olanak sağlıyor. Şirketin Küresel Ortaklar Genel Sekreteri Scott Miller, Transferwise'ın misyonuyla ilgili şunları söylüyor: ''TransferWise'daki misyonumuz, dünyadaki herkesin daha hızlı, daha ucuz ve daha kolay uluslararası para transferi yapmalarını sağlamaktır. TransferWise botunu Messenger için inşa etmek, bizim için bu yönde atılmış büyük bir adımdır.''

Başlangıçta ABD, Kanada, Avustralya, İngiltere ve Avrupa'daki kullanıcılara sunulacak. Ardından çalışmalar genişletireler 50 farklı ülkedeki kullanıcılar birbirlerine Mesenger aracılığı ile para gönderebileceği öğrenildi. Ayrıca TransferWise sadece para transferi ile sınırlı kalmayıp kullanıcılar döviz kurlarındaki değişimleri de takip edebilecekler. Takip edebilmeleri için alarm kurmaları gerekecek ve kur belirlenen seviyeye geldiğinde Mesenger kullanıcılarını uyaracak.

 

 

 





PAYLAŞ