Facebook Live Bilgisayar Üzerinden Nasıl Canlı Yayın Yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook Live Bilgisayar Üzerinden Nasıl Canlı Yayın Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-27 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya sitelerine birbir yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Twitter'ın Periscope servisi ile piyasaya canlı yayın yapma özelliği gelmiş ve sonrasında Facebook, Instagram gibi platformlara da canlı yayın yapma özelliği gelmişti. Ancak Facebook'un kullanım yoğunluğu ve kullanıcı rakamından dolayı Facebook Live, canlı yayın özelliğini kullanım oranı olarak rakiplerini geride bırakmıştı. Facebook'un ilk olarak mobil uygulamalarına Live özelliği gelmiş ve kullanıcılar canlı yayın yapabiliyorlardı. Şimdi ise telefonlardan sonra Facebook'un canlı yayın özelliğinin masaüstü bilgisayarlara geleceğide açıklandı.

Hali hazırda bu canlı yayın özelliği onaylanmış büyük sayfalara bir süredir masaüstü versiyonlarında sunuluyordu. Ancak şimdi ise kişisel Facebook hesaplarınada bilgisayarlar üzerinden canlı yayın yapma imkanı aktif edildi. Kullanıcılar web kameraları sayesinde canlı yayın yapmaya başlayabilecekler. Dilerseniz daha ileri seviye canlı yayınlar için kullanıcılar harici kamera ve donanımlar ile birden fazla kameralar ile canlı yayınlarını yapabilecekler. Harici kamera ekipmanları ile canlı yayın yapma desteği sayesinde üst seviye kalitelere sahip canlı yayınlar başlatılabilecekler.

Mobil platformlardaki canlı yayınların ardından bilgisayar tabanlı gelen bu canlı yayın özelliği ile kullanıcılara daha profesyonel ve üst seviye canlı yayın yapma imkanları sağlanacak. Facebook bu sayede kurumsal şirketler gibi markalarında üst seviye canlı yayınlar ile etkileşimlerininde arttırabileceklerinin altını çiziyor. Ayrıca oyuncularında işine yarayacak olan bu yeni özellik ile Faceook üzerinden oyun kitlelerinede erişilebilecek. Bu sayede popüler bir Facebook hesabı tıpkı bir Twitch hesabı gibi bir izleyici potansiyeline sahip olabilir.

Facebook masaüstü bilgisayarlardan canlı yayın yapmak için direkt olarak haber kaynağı bölümünden yapılabiliyor. Tıpkı bir durum paylaşımı yapar gibi o bölüme girerek canlı yayın başlatabiliyorsunuz. Canlı yayınlar arkadaşlarınızın ve takipçilerinizin ekranında mobil platformda gözüktüğü gibi gözükecek ve herkez tarafından izlenebilecektir.





PAYLAŞ