Facebook Lite beklentileri aştı! - Haberler - indir.com

Facebook Lite beklentileri aştı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-13 15:15:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Akıllı Telefonlar

Facebook tarafından gelişmekte olan ülkelerdeki kullanımı artırmak amacıyla 2015 yılında sunulan Facebook Lite, toplamda 200 milyon kullanıcıya ulaştı. Küçük boyutlarıyla dikkatleri çeken ve Facebook uygulamasına oranla oldukça hızlı olan Facebook Lite, geçtiğimiz Mart ayında 100 milyon kullanıcıya ulaşmıştı.

Her geçen gün yeni model bir akıllı telefon piyasaya sürülse de, her kullanıcının bu cihazları hızla satın alma şansı olmuyor. Oldukça eski model görülen birçok akıllı telefon hala kullanılmaya devam ediyor.

Özellikle giriş seviyesi Android telefonlar için tasarlanan Facebook Lite, belli bölgelerden kazanılan gelirleri de büyük oranda arttırdı. Lite uygulaması sayesinde Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika/Kanada bölgelerinin dışında kalan bölgelerden toplanan gelirlerini yüzde 52 oranında arttıran Facebook, 2016?nın son çeyreğinde bu bölgelerden elde ettiği geliri 839 milyon dolar seviyelerine kadar çıkmış.

Tüm pazarlar aynı zamanda oldukça fazla kullanıcı potansiyeline sahip olmasıyla öne çıkıyor. Facebook da teknik aksaklıkların kullanıcıların platforma erişimine engel olmasının önüne geçmek istemişti.

Facebook Lite asıl uygulamanın çalışmadığı veya sorun çıkarttığı cihazlara özel olarak geliştirilmişti. 1 MB?dan az olan indirme boyutuyla dikkat çeken Facebook Lite başlangıçta öngörülenden daha fazla ilgi gördü. İlk piyasaya sürüldüğünde beğeni, yorum yapma ve paylaşım özelliklerinin bulunmadığı bu uygulama zamanla geliştirildi. Son haliyle Facebook?un kullanıcılara sunmak istediği temel noktaların hepsini bünyesinde barındırıyor. Açıklanan son verilere göre Facebook Lite dünya genelinde 200 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bu da Facebook?un sadeleştirmilmiş versiyonuna ne kadar ihtiyaç duyulduğunu gözler önüne seriyor.

Facebook daha sonra bu başarıdan yola çıkaran Facebook Messenger?ın sadeleştirilmiş versiyonunu da hazırlamıştı. Onu Shazam gibi uygulamalar da takip etti.





PAYLAŞ