Facebook Kamera Yeni Yeteneklere Kavuştu - Haberler - indir.com

Facebook Kamera Yeni Yeteneklere Kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-16 15:00:34
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Facebook'a hikayeler özelliği geldikten sonra platform yeni güncellemeler ile geliştirilmeye devam ediliyor. Şimdi ise Facebook'un kamera yeteneklerinin gelişebilmesi adına şirketin geliştirmeleri devam ediyor. Yaz başından beri test edilen özellikler kullanıcılara birbir sunulmaya başlandı. Bu noktada söz konusu yeni özellikler arasında GIF oluşturma özelliği dikkatleri çekiyor.  Facebook kullanıcıları uygulama üzerinde ekran üzerinde küçük bir hareket ile sağa doğru kaydırma yaptıklarında kamerayı aktif bir hale getirebiliyorlar. Artık gelen yenilik ile Haber Kaynağ'nda yada hikaye bölümünde GIF animasyonu oluşturarak paylaşmak mümkün olacak.

Kullanıcılar isterlerse bu GIF'leri arkadaşları ile de mesaj yoluyla gönderebilecekler. Uzun bir süre platforma GIF desteği getirmeyen Facebook nihayet 2015 yılı ile platformuna bu sistemin desteğini getirmişti. Şimdi ise kullanıcıların GIF oluşturma olanağı sunuluyor ve Facebook adına önemli hamlelerden birisi diyebiliriz. Facebook kamera noktasındaki tek yenilik GIF animasyonları ile kalmıyor. Artık kamera üzerinden tıpkı Instagram hikayelerde olduğu gibi canlı yayınlar başlatılabilecek. Kamera arayüzü ile renkli yazılı paylaşımlarda oluşturulabilecek.

Facebook yaptığı bu motivasyon hamleleri ile hikayeler özelliğinin kullanım yoğunluğunu arttırmak istiyor. Özellikle Facebook kamera özelliklerine eklediği yeni yetenekler ile Facebook kullanıcılarının hikayeler ile olan etkileşiminin artması hedefleniyor. Instagram cephesinde ilk olarak kullanılan boomerang, hikayeler üzerinden canlı yayınlar ve renkli yazılar özelliği sonrasında geri dönüş oldukça etkili olmuştu. Şimdi ise bu aynı etkinin Facebook içinde geçerli olması için şirket yoğun çalışmalarına devam ediyor.





PAYLAŞ