Facebook, Instagram Bildirimlerini Ana Uygulamasında Gösterecek - Haberler - indir.com

Facebook, Instagram Bildirimlerini Ana Uygulamasında Gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-24 20:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilindiği üzere sosyal devi Facebook'un çatısı altında birçok sosyal medya uygulaması barındırıyor. Bunlardan birisi fotoğraf paylaşım platformu Instagram oluyor. 2012 Yılında Facebook tarafından satın alınan Instagram, zamanla Hikayeler gibi birçok özelliklere kavuşma başladı. Instagram uygulaması ile tek tıklama ile fotoğraf ve video paylaşımı yapılabiliyor. Şimdi ise Facebook yeni bir özellik üzerinde testlerini gerçekleştiriyor. Bu noktada Facebook Intagram ile görünür bir bağlantı oluşturmak istiyor. Öyle ki yakın zamanda Facebook'un ana uygulaması aracılığı ile Instagram gibi ek platformlarında bildirimlerini görmeye başlayabiliriz.

TechCrunch kaynaklı habere göre Facebook ve Messenger arasındaki bağlantıya Instagram uygulamasıda eklenebilir. Bu noktada Facebook'un ana uygulamasında Instagram bildirimlerinin gözükmesi ve bu uygulama ile hızlı bir yönlendirme işleminin olacağı test edilenler arasında bulunuyor. Test edilen bu uygulama kapsamında şuan için Facebook'un ana uygulamasının sağ üst bölümünde yer alan Messenger bildirim bölümünün daha genişletilmiş ve işlevsel versiyonunu görebiliriz. Test edilen bu özellik devreye girer ise sağ üst bölümdeki kısımdan sadece Messenger bildirimleri haricinde Facebook ve Instagram'daki okunmamış bildirimlerin hepsini görebileceğiz.

Facebook cephesinden TechCrunch tarafına yapılan açıklamada ise insanların önem verdiği kişileri ve şeyleri keşfetmek ve onlarla kolay bir şekilde bağlantı kurabilmek adına bu testlerin gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca şirketin belirttiğine göre Facebook Messenger, Facebook ve Instagram hesapları arasında kolay geçişlerinde test sürecinde olduğu ifade ediliyor. Facebook bu adımı ile kullanıcıları uygulamalarda daha fazla vakit geçirmeye teşvik ediyor. 2012 yılında 1 milyar dolar karşılığı satın alınan Instagram, Facebook'a fazlasıyla gelirleri karşıladı durumda. Bakalım Facebook bildirim paneli noktasında daha ne gibi gelişmeler yapacak göreceğiz.





PAYLAŞ