Facebook İle 2. El Ürün Satışı Başlıyor - Haberler - indir.com

Facebook İle 2. El Ürün Satışı Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-14 11:53:34
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

Facebook yeni duyurduğu özelliği ile ikinci el ürün satışına başlayacak. Marketplace ile gerçekleşecek olan ürün satışı ve alışı hakkında detaylar, merak edenler için paylaşıldı.

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından Facebook, kullanıcılarına yeni bir kullanım özelliği sunacağını açıkladı. Son zamanlarda farklı projeler ile gündeme gelen Facebook, Marketplace uygulamasıyla e-ticarete de atılıyor. Bundan sonra Facebook üzerinden, ikinci el eşya alım satımı yapılabilecek. Marketplace ile gerçekleştireceği bu girişim, Facebook'un ikinci el pazarına girmesini sağlayacak. Daha önce de buna benzer olarak var olan bazı uygulamalar mevcuttu. Facebook, daha geniş bir kitleye hitap ederek, bu camiada yer alan uygulamalara rakip olarak yer alacak.

Facebook, yeni bir girişimde bulunarak e-ticarete de atılıyor. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, son zamanlarda birçok farklı işte adından söz ettirdi ve buna devam ediyor. Facebook şimdi de, Marketplace uygulamasıyla ikinci el ürün alım satımı yapmaya hazırlanıyor. Facebook'un geçtiğimiz günlerde duyurmuş olduğu yeni hizmeti,eşya alım ve satımı konusunda kullanıcılarına büyük destek sağlayacak.  Facebook Marketplace, kullanıcılara ilk olarak yakınınızda bulunan ilanları ve insanların satışa çıkarttığı ürünleri gösterecek. İstediğiniz bir ürünü seçtiğinizde, satıcı ile Messenger üzerinden iletişim kurabileceksiniz. Beğendiğiniz ürünü almak istediğinizde ise bunu satıcı ile aranızda sağlıyorsunuz. Henüz Facebook üzerinden geliştirilen bir ödeme işlemi gelmedi. İlerleyen günlerde bunun da ekleneceği söyleniyor. Facebook'un duyurusunun üzerine uygulama kullanıma açıldı. Fakat şu an için sadece mobilden kullanılacak. İlerleyen günlerde Facebook üzerinden de uygulamadan faydalanılabilecek.

Ürün satışı yapmak istiyorsanız, izlemeniz gereken yol şu şekilde listeleniyor;

1.Satmak istediğiniz ürünün fotoğrafını çekiyorsunuz.

2.Ürün hakkında açıklama ve ürün fiyatını yazıyorsunuz

3.Bulunduğunuz konumu seçiyorsunuz

4.Ürünün kategorisini belirleyerek, ürünü Facebook'ta yayınlıyorsunuz.

Uygulama şu an için sadece Amerika, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıma açıldı. İlerleyen günler içerisinde, tüm dünyada kullanıma sunulması hedefler arasında.

 





PAYLAŞ