Facebook Hikayeler artık  web üzerinden paylaşılabilecek - Haberler - indir.com

Facebook Hikayeler artık web üzerinden paylaşılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 16:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya ağı Facebook, geçtiğimiz aylarda Snapchat'i satın almak istemiş, alamayınca da hikayeler özelliğini önce Insatgram ve Wahtsapp'a sonra a kendisine getirmişti. Hikayeler özelliği, Instagram ve Wahstapp'ta büyük ilgi görse de Facebook'ta ilk etapta hoş karşılanmadı ve abartıldığı düşünüldü. Facebook özelliği geliştirmek adına üzerine gitmekten vazgeçmedi. Kullanımını arttırmak için de çalışmalar yaptı. Fakat sonradan, Facebook kullanıcıları da hikayeler özelliğine yoğun bir ilgi göstermeye başladı. Öyle ki Mayıs 2018 itibariyle Facebook kullanıcılarının hikayeler özelliği günlük kullanımı 150 milyona ulaşmış durumda. Artık büyük bir kitle tarafından kullanılan özellik yalnızca mobilden değil web üzerinden de kullanılacak.

Web üzerinden Facebook Hikayeler özelliği kullanıma açıldı

Facebook Hikayeler, ilk çıktığı zamanın aksine, son dönemlerde oldukça popülerleşti ve kullanım sayısı da arttı. Hikayelere olan bu ilgi, yeni bir özelliğin gelmesine de ön ayak oldu.  Facebook Hikayeler bilindiği üzere yalnızca mobil platform üzerinden paylaşılıyordu. Artık, kullanıcılar Facebook hesaplarına web üzerinden de hikaye gönderebilecek. Oluşturduğunuz bir durum güncellemesini de hikayelerde paylaşabileceksiniz.

Özelliğe isterseniz durum güncelleme ekranından, isterseniz haber kaynağının sağ üst köşesinde yer alan hikayene ekle butonundan ulaşabiliyorsunuz. Gönderileriniz için, ayrı ayrı gizlilik ayarları belirleyebilirsiniz. Her gönderi paylaşımında, gizlilik ayarınızı istediğiniz gibi düzenleme şansına sahipsiniz. İlk olarak webte paylaşıma açıklan hikayeler özelliğinin, mobilde kullanılan diğer özelliklerinin de zamanla webe gelebileceği düşünülüyor.





PAYLAŞ