Facebook Haber Kaynağı Tasarım Yeniliğine Gidiyor - Haberler - indir.com

Facebook Haber Kaynağı Tasarım Yeniliğine Gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-16 17:00:37
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması olan Facebook yeniliklere devam ediyor. Şimdi ise mobil uygulaması tarafında Haber Kaynağı tasarımı noktasında küçük değişiklikler ve yeniliklere gitti. Söz konusu bu yenilikler kapsamında sitenin arayüzü noktası daha temiz bir görünüme bürünmüş oldu. Facebook'un klasik mavi renkli detayları bu yeni güncelleme ile ortadan kalkmış olacak. Bu yeni tasarım detayları ile beraber tutarlı bir görünüme sahip olacak olan Facebook uygulamasında haber kaynağı bölümünde dolaşmak ve gezmek daha kolay olacak.

Tasarım noktasındaki yenilikler ve değişiklikler bunlarla sınırlı kalmıyor ve Instagram cephesindeki yorum bölümünede yenilikler getiren şirket ana uygulamasında da yorumların gösterimi noktasında yeniliklere gitti. Artık Facebook'taki paylaşımlar altına yapılacak olan yorumlar bölümü mesaj balonları içerisinde gösterilecek. Bu sayede yorum bölümünde girilen diyaloglar tıpkı Facebook Messenger uygulamasında olduğu gibi baloncuklar halinde gösterilecek ve bu sayede daha düzenli bir görünüm elde edilmiş olacak.

Yorumlar gri balon içerisinde gösterilecek ve bu sayede sohbetleri takip etmek bir hayli kolay olacak. Yapılan değişiklikler ve yenilikler sadece haber kaynağını kapsamıyor, ayrıca profil fotoğraflarının görünümü noktasında Twitter'a benzeyen Facebook  kare çerçeveden yuvarlak çerçeveye geçiş yapıyor. Diğer yandan Beğen, Yorum yap ve Paylaş gibi butonlarını da yenilenerek daha tutarlı bir hal alıyor. Görsel açıdan daha sade tercih edilen bu butonlar ve genel yeni tasarımın yakın zamanda tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.





PAYLAŞ