Facebook Gündem Mobil Tasarımı Değiştiriliyor - Haberler - indir.com

Facebook Gündem Mobil Tasarımı Değiştiriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-26 09:24:42
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook'un Gündem bölümündeki mobil tasarımı yakın bir zamanda değiştirilecek. Ortaya çıkan bilgiler ile Facebook'un bu yeni tasarım ile beraber kullanıcılardan daha fazla sayıda kaynaktan alınan haberleri gösterebilecek. ABD üzerindeki iPhone kullanıcılarına bu yeni tasarımın verilmeye başlandığı ifade ediliyor. Artık Facebook iPhone uygulaması ile arama kutusu içerisinden bir haber başlığına basıldığında kullanıcılara o haber haricinde farklı kaynaklardan alınmış birçok haberde gösterilecek. Ekran üzerinde sürükleme hareketi ile haberler arası geçiş sağlanabilecek ve sonuç bölümünde ise o haber ile alakalı yorumları görmek mümkün olacak.

Facebook tarafından ifade edilene göre bu yeni tasarımın iOS sonrasında hem Android hemde masaüstü taraflarına da getirileceği ifade ediliyor. Kullanıcılara gösterilecek olan haberlerin hangi yayınlardan alınmış olacağı ise karar verilmeyecek. Bu noktada gündem kısmını iyileştirme adına çalışmalar yapılmış ve ABD başkanlık seçimler döneminde haber başlıklarından ötürü ciddi eleştirilere mağruz kalmıştı. Şirket tarafından ifade edilene göre bir konu hakkında en çok Facebook üzerinden paylaşılan haberler kullanıcılara gösterilecek. Yeni format ile beraber öne çıkarılmış başlıklar bu noktada önemli olacak.

Haber kaynağından ve gündem bölümünde yapılacak olan bu iyileştirmeler ile beraber insanların ilgilendikleri konular en hızlı ve doğru bilgiler ile kullanıcılara sunulacak. Facebook Gündem bölümünde yapılacak olan tasarım değişikliği haricinde şirket Günden bölümünde en fazla konuşulan üç konu başlığını kullanıcıların haber kaynağında gösterecek. Söz konusu bu testler şuan için bir kitle kullanıcı tarafından yapılmaya devam ediyor. Gündem bölümünü en yüksek seviyede bilgilendirici bir hale getirmeye çalışan Facebook'un çalışmaları ve test aşamaları henüz sürüyor.





PAYLAŞ