Facebook Grupları için Yeni Özellikler - Haberler - indir.com

Facebook Grupları için Yeni Özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-27 14:06:38
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz Haziran ayında ilk kez düzenlenmiş olan Facebook Communities Summit'te misyonunu dünyayı birbirine yakınlaştırmak ve insanlara topluluk kurma gücü vermek olarak genişletmiş olan Facebook, grup yöneticilerinin topluluklarını büyütmelerini ve yönetmelerini sağlayacak yeni araçlar ve programlar geliştirdiğini duyurdu.

Grup yöneticileri ve üyeler için Facebook'un yeni geliştirmiş olduğu araçların bazıları şöyledir;

Karşılama mesajları (Welcome Posts): Grup yöneticileri için topluluk oluşturur iken yeni üyeleri karşılamak ve desteklendiklerini hissettirmek gerçekten de son derece önemlidir. Karşılama mesajları özelliği ile yöneticiler artık yeni üyeleri gruba tanıtmak amaçlı katılımcıları otomatik olaraktan etiketlemiş olan karşılama mesajları paylaşabilecek.

Rozetler (Badges): Topluluk üyelerinin, grup liderlerini daha kolay belirleyebilmek adına istedikleri geri bildirimini almış olan Facebook, grup yöneticileri, moderatörler ve yeni üyeler için rozetler özelliğini de eklemiş durumdadır.

Üye profilleri (Member profiles): Üye profilleri özelliği ile bundan sonra bir grup üyesi, başka bir üyenin adına tıkladığında, kişinin direkt gruba özel hazırlanmış olan profiline yönlendirilecek. Kişinin ortak ilgi alanları ya da gruptaki aktiviteleri gibi herkese açık yapmış olduğu paylaşımlardan oluşmuş olan bilgilerin bulunacağı profil sayesinde topluluk üyelerinin, diğer grup üyelerini daha da kolay tanıması amaçlanmaktadır.

Yeni kontroller: Facebook, grup yöneticilerinin topluluklarını büyütmelerine ve yönetmelerine yardımcı olmuş olan yeni özellikleri ekledi. Grup İstatistikleri (Group Insights), paylaşımların üyelerin en aktif olduğu vakitlere göre planlanması gibi kişiselleştirilmiş faydalı ipuçları barındırılacak şekilde genişletir iken hararetli tartışmaları ve grup kurallarını unutan üyeleri yönetebilmek adına yeni özellikler de kullanıma sunulmuştur. Örneğin yöneticiler artık bir üyenin grupta yorum yapmasını ve paylaşımda bulunmasını geçici olarak da olsa durdurabilecek ve kuralları ihlal eden üyeleri, yönettikleri birden fazla gruptan bir tıkla kaldırabilecekler.

Tüm bu yeni özelliklerin yanında Facebook, grup yöneticilerinin bir araya gelerek bağlantıda kalması için yeni programlar üzerinde de çalışmaya devam etmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi bu  adresteki resmi blog yazısında yer almaktadır..

 





PAYLAŞ