Facebook Gazetelere Tam Boy İlan Vermeye Başladı - Haberler - indir.com

Facebook Gazetelere Tam Boy İlan Vermeye Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-17 20:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Fransa başkanlık seçimleri ve Almanya federal seçimleri yaklaştıkça, dünyanın en büyük sosyal medya sitesi olan Facebook ise bazı önlemler almaya hazırlanıyor. Fransa başkanlık seçimlerine 8 gün ve 3 hafta sonra ise ikinci tur seçimleri yapılacak. Facebook ise ortalıkta dolaşan destek yada karalama sahte haberlerin Amerikan seçimlerinde olduğu gibi olmaması adına önlemler almaya başlıyor. Akademistyenler ve endüstri tarafından oldukça yoğun eleştirilere mağruz kalan Facebook ise buna bir çözüm olarak Almanya ve Fransa'nın en büyük gazetelerine tam sayfa olarak 'sahte haberlere' karşı bazı uyarı ilanları ve rehberleri yayınladı.

Amerikan başkanlık seçimlerinde meydana gelen karalama ve sahte haberlerden sonra yoğun eleştiri altında kalan şirket, bu durumun Almanya ve Fransa üzerinde de olmaması adına bazı önlemler alma kararına vardı. Almanya üzerinde Die Welt gibi ünlü bilindik gazatelere tam sayfa ilan yayınlayan Facebook, internette bulunan sahte haberlerin testipi hakkında 10 ipucu veriyor. Bu noktada haberde bulunan ismin, adres bilgilerinin, fotoğrafların ve tarihlerin hakkında doğrulanma ipuçlarını belirtiyor.

Facebook'un bu kararı üzerine Fransa, ılımlı bir yaklaşım göstersede Almanya tarafında Merkel ve hükümeti bir süredir yasal yollar ile Facebook'u sıkıştırıyor ve sahte haberlerden ötürü bazı önlemler alıyordu. Almanya tarafında ise geçtiğimiz günlerde kullanıcıların nefret içerikli paylaşım ve sahte haberleri şikayet edilecek bir bölüm olmaz ise 50 milyon avroya kadar ceza yaptırımları uygulanabileceği belirtildi ve yasaya geçirildi. Facebook ise bu kararların üzerinde yaklaşık olarak 30.000 Facebook hesabını spam, yalan ve yanlış haberden ötürü kapattığını açıkladı.

Amerikan seçimlerinde yaşanan yanlış ve sahte haberlerin bir anda milyonlarca kişiye erişmesinin sebebi olarakda Facebook sorumlu tutuluyor ve Facebook ise Avrupa ülkelerinde yaşanacak bu gibi siyasi durumların olmaması adına Gazeteye ilan verme gibi bir yolu izledi.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ