Facebook Eski Haline Geri Dönüyor - Haberler - indir.com

Facebook Eski Haline Geri Dönüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-14 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Facebook'tan gelen yeni bilgilere göre artık sayfaların ve markaların öne çıkma durumuna son veriliyor. Bu noktada haber kaynağı üzerinde artık arkadaşlarınızdan gelen gönderileri daha fazla ön planda göreceksiniz. Facebook'un ana sayfa bölümünde değişikliğe gideceği bu yeni stratejide artık markalar, gruplar ve sayfaların içerikleri daha az gözükecek. Kullanıcılar tarafından bir süredir yoğun bir şekilde eleştirilen bu durum sonrasında Zuckerberg, artık arkadaş ilişkilerinin ve paylaşımlarının marka ve sayfalara göre daha çok ön plana çıkacağı ifade ediliyor.

Bu noktada arkadaşlarınızın beğendiği içerikler daha fazla ön plana çıkarak arkadaş ilişkilerindeki etkileşimin artması bekleniyor. Yapay zeka algoritması da buna göre tekrardan optimize edilecek olan Facebook platformunda eğlenceli içerikleri bulunan gönderilerin duygu oluşturmadığı ortaya çıkmış durumda. Bu noktada artık kullanıcıların beğendiği içerikler etkileşim kurmak adına daha önemli bir hal alacak. Önümüzdeki haftadan itibaren kullanıcıların haber kaynağındaki bu değişikliğin başlaması bekleniyor.

Ayrıca canlı videolar içeriklerinin normal videolara göre 7 kat daha fazla etkileşim kurması istatistikler arasında bulunuyor. Ayrıca Facebook için yerel haber ve etkinlikleri için özel bir sekme açılacağı ifade ediliyor. Facebook bu sekme içeriğinde yapay zeka algoritma desteğinden yararlanması bekleniyor. Bakalım Facebook'un bu hamlesi ne gibi farklılıklar ve etkileşimler yaratacak göreceğiz.





PAYLAŞ