Facebook doğrulanmış profil nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook doğrulanmış profil nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-25 23:37:29
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Facebookta hesap doğrulama durumu, ortaya çıkan sahte hesaplardan sonra daha önemli bir konu haline geldi. Kullanıcıların hesaplarını doğrulamak adına yapmaları gerekenler bazı adımlar bulunuyor.

Sosyal medya hesapları arasında en popüler olanlarından Facebook'ta sahte hesap durumu kullanıcıların takıldığı noktalardan birisi. Bunun önüne geçebilmek için, Facebook'ta hesabınızı ya da sayfanızı doğrulatma imkanına sahipsiniz. Facebook'ta sayfa ya da profil doğrulatarak, kullanılan hesabın size ait olduğunu kanıtlamanız mümkün. Hesabınızı doğrulattığınız takdirde, sahte hesaplardan sizi ayıran özellik, adınız aratıldığında yanında çıkan mavi tik işareti oluyor. Böylece arama sonuçlarında çıkan yüzlerce hesap arasından sıyrılabiliyorsunuz. Bunun için ne yapılması gerektiği ise kullanıcıların merak ettiği konulardan birisi.

Facebook'ta profilinizi doğrulatıp size ait olduğunu kanıtladığınız takdirde, sahte hesaplardan, bir diğer adıyla fake hesaplardan kendinizi ayırmanızı mümkün. Bunun için yapılması gerekenler ise şöyle;

1.İlk adımda Facebook profilinizi doğrulamak için kimliğinizin arkalı önlü fotokopisini çekiyorsunuz ve Facebook'a yüklüyorsunuz.

2.Bu adımda profilinize ait bir internet sitesi olması gerekir. Var olan web sitenizin adresini bu adımda giriyorsunuz ve hesabınızda beğen ve paylaş eklentilerinin de yer alması gerekiyor.

3.Bu aşama doğrulama işleminin son aşaması oluyor. Bundan önceki aşamaları  eksiksiz gerçekleştirdikten sonra, 'Gönder' butonuna basmanız gerekiyor. Daha sonra hesabınızın onaylanıp doğrulanması için bekliyorsunuz.

Sayfa doğrulama işleminde ise, yukarıda belirtilen 3 işlemden hariç olarak, ilk başta yapmanız gereken sayfanızı seçmek oluyor. Daha sonra sırasıyla yukardaki işlemlerin aynısını gerçekleştirdiğinizde, sayfanızı da doğrulayabiliyorsunuz.  İşlem onaylandığı takdirde, profiliniz ya da sayfa adınız aratıldığında, yanında mavi tik işareti yer alıyor. Böylece hesabınızı fake yani sahte hesaplara karşı güvenceye almış oluyorsunuz.

 





PAYLAŞ