Facebook, artık paylaşılan fotoğraflarda etiketlenmeseniz bile size bildirim gönderecek

Bir blogda yazı paylaşan Facebook, kullanıcıların gizlilik saldırılarından korunmaları amacıyla yeni özelliğini duyurdu
Tahmini Okuma Süresi : 1 dk 34 sn   Eklenme Zamanı : 2017-12-20 13:08:11
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

 

Teknoloji çağımızın sosyal medya devi olan Facebook, kullanıcıların fotoğraflardan yüzlerini tanıyan yazılı zaten uzun bir süredir kullanıyordu. Bu özelliği kalabalık çekindiğiniz fotoğrafları Facebook'a yüklediğiniz zaman şayet kişileri eklemek istediğinizde karşınıza direkt çıkıyordu. Şirketin uzun zamandır yapay zeka üstünde çalıştığını hatırlatırsak, arkadaşınızın yüzüne tıkladığınız zaman direkt o kişinin çıkması veya Facebook'un falan kişiyi buraya etiketlemek ister misiniz diye soru sorması bu duruma örnek oluyor. Bir blogda yazı paylaşan Facebook, kullanıcıların gizlilik saldırılarından korunmaları amacıyla yeni özelliğini duyurdu. Şirketin kullanacağı yüz tanıma yapay zekası daha kapsamlı olacak. Bu özelliği kullanmak istiyorsanız bu özelliğe izin vermek zorundasınız. Aksi taktirde kullanamıyorsunuz. Daha sonra Facebook, sizden yüz verilerinizi alıyor ve herhangi bir fotoğrafa etiketlenmeseniz dahi size bildirimle uyarı gönderiyor.

İlk fırsatta çok masum olan bu uygulama insanların birbirlerinin mahremiyetini, o kişinin haberi olmadan sosyal medyada paylaşması durumuna çok sık rastlıyoruz. Hiç istemediğiniz bir fotoğrafın, başkaları tarafından Facebook'a yüklenmesi halinde artık haberiniz olacak. Fakat devlet büyüklerine göre Facebook'un yüz tanıma teknolojisi sınırları çok aşıyor. Her ne kadar uygulama sizin kararınıza göre aktif hale gelse de öbür boyutu biraz canınızı sıkabilir. Bu uygulama ile beraberinde kendi onayımız olarak Facebook'a kendi yüzümüzü tanıtmış oluyoruz. Basit bir açma ve kapama anahtarıyla uygulamanın kullanılabileceğini söyleyen şirket, kişisel bilgilerimizi bir şirketle paylaşıyor olmamız ürkütücü olabilir.



Daha Fazla Göster