Evernote, Google Bulut ile artık daha hızlı - Haberler - indir.com

Evernote, Google Bulut ile artık daha hızlı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-17 10:55:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Popüler not tutma uygulaması Evernote, verilerini Google Bulut platformuna taşıyarak hem notlar arasında daha hızlı gezinti imkanı hem de notları kurtarma olanağı sağlayacak.

Not alma servisi yaklaşık 3 petabayt boyutundaki verileri, Google'ın bulut platformuna taşındı. Sürecin tam anlamıyla sona ermesi için ekibin kalan kullanıcı eklerini de taşıması gerekiyor. Bu taşıma işleminin de tamamlanmasının ardından servis yeni bir koruma katmanına daha kavuşacak.

Evernote, geçtiğimiz eylül ayında verilerini bir bulut sistemine taşıyacağını duyurmuştu. Duyurunun ardından 1 ay içinde Google Bulut servisiyle anlaşan uygulama dün yaptığı duyuru ile bu gelişmenin kullanıcılara nasıl yansıyacağını ve neler kazandıracağını açıkladı.

'Hareketsizken şifreleme' olarak nitelenen bu koruma katmanı, kullanıcıların Evernote üzerindeki dosyalarını erişilmediklerinde veya başka bir yere taşınmadıklarında da şifreleyecek. Google Cloud Platform'un veri kurtarma konusundaki yetkinliği ise Evernote'un muhtemel bir hata durumunda kullanıcılarına verilerini tekrar ulaştırmasını kolaylaştıracak.

PC World'e konuşan Evernote'un operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Ben McCormack ise şu ifadeleri kullandı: 'Uygulamamızın bazı bölümlerinde sayfa yükleme sürelerinin kayda değer biçimde azaldığını gözlemledik. Bu henüz her yere yayılmasa da, Google gücünün faydasını görmeye başladık. Google'ın küresel fiber ağı da trafiği birleştirme konusunda bize katkı sağlıyor.'

Evernote ve Google arasındaki işbirliği, 2016'nın ekim ayında imzalanan anlaşmayla başlamıştı. Anlaşmanın ardından Google geçiş sürecinde Evernote'a yardımcı olmak adına bir mühendis ekibi göndermişti.

Evernote'un bulut servisi için sektörün ilk iki sırasını paylaşan Amazon Web Services'ı ve Microsoft Azure'u tercih etmeme sebebi ise Google'ın yapay zeka alanında yaptığı çalışmalar ile ilerleyen zamanlarda Google Bulut ile otomatik öğrenmeye dayanan bazı yeni özellikler sunacak olması. Şu an bazıları test aşamasında olan yeni özelliklerin yakında hizmete sunulması bekleniyor.

 

 





PAYLAŞ