En iyi ücretsiz ekran yakalama yazılımları (2017) - Haberler - indir.com

En iyi ücretsiz ekran yakalama yazılımları (2017)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-17 21:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Liste

Bu yıl içerisinde uygulama tanıtım videosu ve eğitim amaçlı video olarak paylaşmak istediğiniz videoları hazırlama sürecinde sıkıntı yaşamadan ücretsiz ekran yakalama yazılımlarını listeledik.

1- OBS Studio

Ücretsiz ekran yakalayıcı yazılım denildiği zaman akla ilk gelen uygulama OSB Studio denilebilir. Açık kaynaklı ve hiçbir kısıtlama getirmeden kayıt yapma olanağı sunan osb Studio yüksek çözünürlüklü olarak hem kayıt yapma imkanı sunarken hem de yayın yapma imkanı sağlıyor. Yapacağınız bu yayınları Twitch ve YouTube üzerinden yapmanız mümkün. Ayrıca kaydettiğiniz videoları FLV formatına dönüştürüp yerel olarak kaydetme olanağı da sağlıyor. Bu özelliği sayesinde oyun videolarını da tam ekranda kayıt yapabiliyorsunuz. Çoklu çekirdek işlemcilerini sonuna kadar kullanabilen OBS Studio size çok iyi bir performans gösteriyor. 60 FPS ve üstü kayıt yapabilme olnağaı sağlayan OSB Studio kurulumuna ihtiyacınız doğrultusunda yapmanız biraz zaman alabiliyor.

Oyun ve web kamera görüntüsü almada oldukça işlevsel olan FlashBlack Express listemizin ikinci sırasında yer almayı başarıyor. Ücretli kullanım hakkı sağlayan FlashBack Express ücretsiz olarak da kullanabilme olanağı sağlıyor. Ayrıca kayıtlarınıza filigranlar elemeyerek ya da zaman sınırı uygulamadan kullanma imkanı sağlıyor. Birçok özelliği ücretsiz olarak kullanma olanağı sağlayan yazılım kullanıcı arayüzü ise oldukça kolay. Özel bir oyun moduda olan yazılımın kare oranını manuel olarak ayarlayabilme imkanınız var.

Tek bir tıklama ile ekran görüntüsü kaydetme özelliği olan yazılımın özellikle YouTube yayıncılığı yapanların rahatlıkla kullanabileceği bir uygulama. İlk defa video çekmeye başlayan bir kullanıcıda daha önceden de kayıt yapan kullanıcılarında rahatlıkla kullanabileceği bir uygulama. Ayrıca oldukça işlevsel yazılımı ve bütünleşik düzenleme aracılığı ile de dikkatleri toplamayı başarıyor. Ekran kayıdı yapabileceğiniz bu yazılım dilerseniz mikrofondan dilerseniz de ses efekti kullanarak kayıt yapabilme imkanı sunuyor. Şayet videonuzun filigran almasını istemiyorsanız videonuzu 45 dakikada tamamlamanız gerekiyor.

Webcam ve mamaüstü görüntüleri kaydetme özelliği olan TinyTake oyun kaydı oluşturmaya izin vermiyor. Kayıt yapmak ise çok kolay olan bu yazılımın kayıt için kayıt tuşuna basmanız ya da ekranda bir alan seçmeniz veya CTRL+R tuşuna basmanız yeterli. Kayıt yapmanıza olanak sağlayan uygulama videolarına filigran eklemiyor fakat sadece 5 dakika kayıt yapma imkanı sunuyor.

Ekran kaydı yapmak için iyi bir yazılım olan Xsplit Broadcaster, yayın ve kayıt yapmak için Broadcaster ve Gamecaster olmak üzere ikiye ayrılmakta. Kullanımları farklı olan bu iki özelliğin ilki genel amaçlı, ikincisi ise oyuncular için oluşturulmuş bir yazılım. Xsplit ücretsiz, kişsel ve Premium olmak üzere üç farklı seçenek sunuyor. Ücretsiz olarak kullanımına 60 FPS ve 720p üstünde videolarınıza filigra ekliyor.

 





PAYLAŞ