En İyi Selfie Paylaşımı için 15 Uygulama - Haberler - indir.com

En İyi Selfie Paylaşımı için 15 Uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 12 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Instagram'ın zirve yapmasının ardından ortaya çıkan 'selfie' akımı mobil internet kullanıcıları arasında dalga dalga yayılmaya başladı. indir.com olarak en iyi Selfie paylaşımı için kullanabileceğiniz mobil uygulamaları araştırdık.

Öncelikle Selfie hakkında sizlere kısa bir bilgi verelim. İngilizcede, bir kişinin cep telefonu ya da fotoğraf makinesini kullanarak kendi fotoğrafını çekmesi ve sosyal medyaya yüklemesi anlamına gelen 'Selfie' kelimesi geçtiğimiz yıl Oxford Sözlüğü'nde yılın kelimesi seçilmiştir. Bazı kullanıcılar arasında ise çekilen bu fotoğraflar 'kolumun uzanabildiği yer burası' deyişinin görsel bir göstergesi olarak da kabul edilmektedir.

Ayrıca Apple, Uygulama Mağazası'nda Selfie çekimi için kullanılabilecek en iyi uygulamaların yer aldığı bir de bölüm açmış durumda. Kategoriler altında bulunan bu bölümde 12 Selfie fotoğraf uygulaması bulunuyor.

Konu hakkında verdiğimiz kısa bilgilerden sonra sizler için araştırarak bir araya topladığımız ve en iyi Selfie çekimi ve paylaşımı için kullanabileceğiniz 15 mobil uygulamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Dual Cam (Android)

Dualcam indir

Android cihazınızın hem ön hem de arka kamerasını kullanarak fotoğraf çekebilmenizi sağlayan Dual Cam uygulaması ile aynı anda çektiğiniz iki fotoğrafı tek bir fotoğraf haline getirebilirsiniz. Otomatik birleştirme özelliğine sahip olan uygulama arkadaşlarınızla birlikte çekildiğiniz grup fotoğraflarını da tek bir karede birleştirebildiği gibi elde edilen bu fotoğrafları sosyal ağ hesaplarınızda paylaşabilmenize de imkan tanımaktadır.

Bright Camera (Android)

Bright Camera indir

Selfie çekimler için cihazınızın kamerasını en iyi şekilde kullanabilen Bright Camera, kendi oluşturduğunuz fotoğrafları hızlı bir şekilde Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşabilmenizi sağlamaktadır. Fotoğraflarınız üzerine efekt ekleme, istenmeyen noktaları kesme ya da birleştirme gibi özelliklere de sahip olan uygulama Instagram ve Facebook üzerinde bulunan fotoğraflarınızı da indirmenize yardımcı olmaktadır. Ayrıca paylaştığınız fotoğraflara gelen beğeni ya da yorumlar içinde uygulama üzerinden bildirim alabiliyorsunuz.

Candy Camera (Android)

Candy Camera indir

Cep telefonunuzun kamerasını kullanarak çektiğiniz fotoğrafları daha güzel bir hale getirmek için kullanabileceğiniz Candy Camera uygulaması, sizlere gerçek zamanlı filtre ve efekt ekleme imkanını sunmaktadır. En rahat çekimleri yapabileceğiniz uygulamada 30'un üzerinde filtreyi bulabileceğiniz gibi her fotoğrafınızın üzerinde tek tek değişiklik yapabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya entegrasyonuna da sahip olan uygulama fotoğraflarınızı arkadaşlarınıza göndermenize ya da Facebook, Twitter, Instagram gibi platformlarda paylaşabilmenize olanak sağlamaktadır.

Selfie Studio: Flash Camera (Android)

Selfie Studio indir

Sezgisel arayüzü sayesinde kolaylıkla kullanabileceğiniz ve dilediğiniz gibi Selfie görüntüleri elde edebileceğiniz Selfie Studio: Flash Camera uygulaması, sadece ön kamera desteğine sahip olup, çektiğiniz fotoğraflar üzerinde kesme, kırpma ve efekt ekleme gibi düzenlemeleri yapabilmenizi sağlamaktadır. Bulunduğunuz ortama göre cihaz kameranızın parlaklık ve netlik ayarlamasını otomatik olarak yapabilen uygulama, oluşturduğunuz görüntüleri sosyal ağlarda hızlı bir şekilde paylaşmanıza da imkan tanıyor.

Shots of Me (iOS)

Shots indir

Sosyal platform mantığında geliştirilmiş olan Shots of Me, sadece gençlerden oluşan bir sosyal ağ oluşturmak için geliştirilmiş ve Justin Bieber'in ticari yatırımı olan bir fotoğraf paylaşım uygulamasıdır. Uygulamada bulunan arama özelliğini kullanarak aradığınız kişileri bulabilir, dilediğiniz kullanıcıyı takip edebilir ve kullanıcılara ait fotoğrafları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca etiketleme özelliğine de sahip olan uygulama çeşitli fotoğraf düzenleme efektlerini de sizlere sunmaktadır.

Frontback (iOS)

Fontback indir

Kendisine yenilik arayan fotoğraf çekme meraklısı kullanıcılar düşünülerek geliştirilmiş olan Frontback, anlaşılabilir arayüzü sayesinde kaliteli Selfie uygulamalarından birisidir. iPhone telefonunuzun hem ön ve hem de arka kamerasını kullanarak aynı anda fotoğraf çekmenize imkan tanıyan uygulama ile bu fotoğrafları aynı karede bir araya getirebilir ve elde ettiğiniz fotoğrafı Twitter, Instagram ya da Facebook hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Selfshot (iOS)

SelfShot indir

Türk Hava Yolları tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak sunulan SelfShot, kendi fotoğrafınızı çekerek Kobe ve Messi Selfie Shoot reklam filminin geçtiği destinasyonlardan birinde arka plan olarak eklemenize olanak sunuyor. Oluşturduğunuz arka plan görsellerini sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanızı da sağlayan uygulama ile yine THY'nin düzenlediği Selfie yarışmasına katılabilir ve gidiş dönüş uçak bileti kazanma şansını yakalayabilirsiniz.

Facetune (iOS)

Facetune indir

Cihazınızın kamerası aracılığıyla çektiğiniz fotoğrafları düzenlemeniz için gerekli olan araçları içerisinde bulunduran Facetune uygulaması sayesinde, fotoğraflarınız üzerinde istemediğiniz noktaları temizleyebilir, yüz fotoğraflarda bulunan göz altı morluklarını giderebilir, cildinizi daha pürüzsüz hale getirebilir veya cilt renginizi dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Özellikle göründüğünden daha temiz ve kaliteli Selfie fotoğrafları elde etmek isteyen kullanıcılar için tavsiye edebileceğimiz uygulama ayrıca fotoğraflarınızı sosyal ağ hesaplarınızda paylaşmanıza da imkan tanımaktadır.

EveryDay (iOS)

Everyday indir

Kendi fotoğrafını her gün çekerek günlük koleksiyon yapmak isteyen kullanıcıların beğeneceklerini düşündüğümüz EveryDay uygulamasıyla çektiğiniz fotoğraflar üzerinde düzenlemeler yapabilir, ayarlanabilir ızgara özelliğini kullanarak yüz fotoğraflarınıza dilediğiniz gibi ifadeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca son çektiğiniz resmi kaplama olarak kullanabilmenizi de sağlayan uygulama, oluşturduğunuz fotoğrafları Facebook, Twitter, Tumblr veya Flickr üzerine yüklemenizi de sağlamaktadır.

Stacheify (iOS)

Stacheify indir

Komik Selfie fotoğrafları oluşturmak isteyen kullanıcılar için geliştirilmiş olan Stacheify uygulamasıyla, yeni çektiğiniz ya da cihazınızın galerisinde bulunan yüz fotoğraflarına sadece tek bir dokunuş ile uygulama içerisinde bulabileceğiniz birbirinden komik bıyık resimlerini ekleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz bıyıklı fotoğrafları canlı animasyon haline getirebilmenizi de sağlayan uygulama ile ayrıca gerçekçi fotoğraflar elde etmek için ten, saç ve bıyık rengini otomatik olarak uyumlu bir hale getirmektedir.

Selfie Cam (iOS)

Selfie Cam indir

150'den fazla ülkede en başarılı Selfie uygulaması olarak kabul gören ve iOS 7 yüz tanıma teknolojisine sahip olan Selfie Cam ile dikey ya da yatay modda fotoğraf çekimleri yapabileceğiniz gibi uygulama içerisinde bulunan flaş modu ile zamanlama seçeneği sayesinde en kaliteli selfie'leri elde edebilirsiniz. Tek ya da toplu şekilde çekim yapabilme imkanı sunan uygulama sadece baş parmağınızı kullanarak kolaylıkla görüntüleri elde edebilmenizi sağlamaktadır. Ayrıca uygulama üzerinden elde ettiğiniz resimleri Instagram, Twitter ya da WhatsApp üzerine yükleyebilirsiniz.

MomentCam (Android - iOS - Windows Phone)

MomentCam indir

Mobil cihazınızın fotoğraf galerisinde yer alan ya da fotoğraf çekimi esnasında konumlandırma işlemi yaparak çektiğiniz fotoğrafları komik karikatürler haline getirebilen MomentCam, kendi fotoğraflarını komik hallere sokarak eğlenmek isteyen her kesimden kullanıcıya hitap eden bir uygulamadır. Normal fotoğraflarınızı sanki elle çizilmiş birer karikatür haline dönüştüren uygulama ile bu resimleri Facebook, Twitter ya da Instagram hesaplarınıza yükleyerek, paylaşabilirsiniz.

Perfect365 (Android - iOS - Windows Phone)

Perfect365 indir

Mobil cihazınızın kamerasını kullanarak çektiğiniz fotoğrafların kötü olduğunu düşünüyor ve onları daha güzel bir hale getirmek için iyi bir uygulamaya ihtiyaç duyuyorsanız Perfect365 tam sizin aradığınız türden bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Uygulamada bulacağınız çeşitli araçlar yardımıyla yüz resimlerine makyaj yapabileceğiniz gibi uygulamanın otomatik tespit özelliği sayesinde makyaja ihtiyacı olan bölgeleri öğrenebilirsiniz. En iyi Selfie resimlerini elde etmek için kullanabileceğiniz uygulama ayrıca sosyal ağ entegrasyonuna da sahiptir.

Sketch Guru (Android - iOS)

Sketch Guru indir

Android ve iOS sistemine sahip cihazınızda kullanabileceğiniz Sketch Guru uygulaması, cihaz kamerasını kullanarak çektiğiniz fotoğrafları portre haline getirerek birbirinden harika Selfie'ler oluşturmanıza yardımcı oluyor. Tüm resim ve fotoğraflarınız üzerinde çalışabilme imkanı sunan uygulamada çeşitli çizim efektlerini de bulabilirsiniz. Siyah beyaz, sulu boya, guaj boya ve kuru boya gibi 13 farklı çizim efektinin yer aldığı uygulama, oluşturduğunuz çizimleri sosyal ağlarda paylaşmanıza da imkan tanıyor.

Otaku Camera (Android - iOS)

Otaku Camera indir

Fotoğraflarınızı manga stiline dönüştürmek için kullanabileceğiniz Otaku Camera sayesinde etkileyici fotoğraflar elde edebilirsiniz. Kolay bir kullanıma sahip uygulama ile üzerinde değişiklik yapmak istediğiniz fotoğrafın kaynağını seçtikten sonra efekt ya da çerçeve ekleyebilir ve dönüştürme işlemini başlatabilirsiniz. Sosyal medya entegrasyonuna da sahip olan uygulama fotoğraf düzenleme işlemlerinizi hızlı ve pratik bir şekilde yerine getirebilmektedir.





PAYLAŞ