Akıllı telefonlarınızdan adımınızı sadece bir uygulama ile kolayca sayabileceğinizi biliyor muydunuz? Akıllı telefonlarınızı kullanarak nerede olursanız olun hiçbir işlem gerektirmeden, telefonunuzu cebinize veya çantanıza koyarak otomatik olarak adımınızı saymasını sağlayabilirsiniz. Google Play Store ve App Store’da bulunan ve en çok kullanılan adımsayar uygulamalarını listemizde bulabilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde geçen gün kaç adım atmışsınız? Bugün şu dakikaya kadar kaç adım atmışsınız? Dün nerelere gitmişsiniz? Gibi tüm bilgilerinize bu uygulamalar sayesinde ulaşabilirsiniz.

– Google Fit (Android)

Basit bir pedometre olmaktan çok, Google’ın fitness uygulaması, koşu, bisiklet ve tabii ki yürümek gibi herhangi bir etkinliği izlemek için tasarlanmıştır. Ayrıca, günde 10,000 adım yürümek gibi şeyler de dâhil olmak üzere hedefler belirlemenize izin verir.

2 – Pedometer & Weight Loss Coach (iOS / Android)

Temiz arayüzü ve yürüyüş dostu özellikleri ile adımsayar uygulaması, basit izleme, haritalama ve analiz isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Aynı zamanda, fitness alıştırmasını derhal elde etmek (ve paylaşmak için) katılabileceğiniz yerel gruplarla birlikte bir sosyal öğeye de sahip olursunuz.

3 – Runtastic Pedometer (iOS Android)

Bu uygulama ideal sağlık ve fitness uygulamalarındandır. Herhangi bir kurulum gerektirmez. Uygulamayı indirip, akıllı telefonunuzu alıp yürümeye başlayın. Runtastic Pedometre, günlük aktivitenizi izleyecek ve genel sağlık ve zindeliğinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

4 – Moves (iOS / Android)

Bu uygulama, mükemmel etkinlik günlüğünüzdür. Yürürken, bisiklet sürürken veya koşarken, uygulamanın başlatılmasına ve durdurulmasına gerek kalmadan etkinliklerinizi otomatik olarak kaydeder. Buna ek olarak, kapsadığınız mesafe ve sürede, yaptığınız adımların sayısına ve yaktığınız kaloriyi bildirir.

5 – Quped (iOS / Android)

Bu uygulama, iPhone (5S, 6 ve üzeri) kullanıcılar için geliştirilmiştir. Pilinizi fazla harcamadan Apple Core Motion teknolojisini kullanarak günlük adımlarınızı takip eder ve sizi daha da motive etmek için adımlarınızı ve hedeflerinizi diğer kullanıcılarla karşılaştırmanızı sağlar.

6 – Accupedo Pedometer (iOS Android)

Accupedo, attığınız adımları izler ve hedefinize ne kadar yakın olduğunuzu veya nerede olduğunuzu bilmenizi sağlamak için telefonunuzun ana ekranında görüntüler. Bu uygulama, nereye yerleştirdiğinize bakılmaksızın cebinizde, bel kemerinizde veya çantanızda adımlarınızı güvenilir ve doğru şekilde sayar.

7- MapMyWalk (iOS Android)

Bu uygulama, attığınız her adımı sayar. Bu uygulama ile kendi adımınıza göre yürüyebilir, plan oluşturabilir, spor seyahatinizi izleyebilir ve paylaşabilirsiniz. MapMyWalk rotanızı haritalar, aktivitenizi takip eder ve yiyeceklerinizi günlüğe kaydeder.

8 – Noom Walk Pedometer (iOS / Android)

Bu, yaptığınız her adımı hesaplayan basit bir yürüyüş uygulamasıdır. Adımınızı doğru olarak sayar ve az miktarda pil kullanır. Çünkü fitness hedefiniz için mükemmel bir araçtır, zira pilinizi kolayca boşaltmaz. Daha da fazla motive olmanızı sağlamak için, Noom Walk Pedometre sosyal hayatınızı fitness rejiminiz ile bütünleştirmenizi sağlar. Arkadaşlarınızın daha fazla hareket etmesini teşvik edebilir ve kendinize de ilham verebilirsiniz.

9 – Runkeeper (iOS Android)

Akıllı telefonlardaki fitness kategorisindeki en eski uygulamalardan biri olan Runkeeper açık bir şekilde koşucuları göz önüne alarak geliştirildi. Hedef belirlemenize ve ulaşmanıza, egzersiz yaparken sesli ipuçları almanıza, Spotify’tan müzik çalmanıza, adım verilerini Fitbit ve MyFitnesspal’e ve daha pek çok şeye eşitleyebilmenize yardımcı olacak bir uygulama. Hepsi harika şeyler, ama belki de rahat yürüyüşçünün gerçekten ihtiyacı olanın ötesinde. Ve can sıkıcı bir şekilde, uygulamayı kullanabilmeniz için önce bir hesap oluşturmanız gerekir.

10 – Walk with Map My Walk (iOS Android)

Hem attığınız adımı sayan, hem de her gün nerelere gitmişsiniz, hangi yolları takip etmişsiniz bir çizgi ile har gün adım attığınız yerleri kaydeden bir uygulama ister miydiniz? O halde Walk With Map My Walk, tam da size göre.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir