Elon Musk tüm dünyaya interneti nasıl getirecek? - Haberler - indir.com

Elon Musk tüm dünyaya interneti nasıl getirecek?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-23 14:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalarda Falcon Heavy'yi başarıyla uzaya fırlatan ve bu sayede dünyanın en hızlı roketini üretme unvanını alan SpaceX, bir sonraki hedefinde de tüm dünyaya internet hizmeti sağlamayı planlıyor. İspanya Savunma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Paz adlı uyduyu göndereceği Falcon 9 roketiyle birlikte, iki adet deneysel geniş bant uydusunu da uzaya gönderecek.

Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX'in, tüm dünyaya internet sağlayacak olan projesi ile dünya genelinde internet hızında ciddi bir artış yaşanacak. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün gecikmeli fırlatılan füzeler, başarılı bir şekilde fırlatıldı. Falcon 9 roketi ile gönderilecek olan Microsat-2a ve Microsat-2b uyduları, önümüzdeki 10 yıl içerisinde kurulacak olan 'genişbant internet yayan uydu filosu'nun ilk uyduları olmalarıyla gözleri üzerine çekiyor.

Uydular Çarşamba günü Türkiye saatiyle saat 17.17' de fırlatıldı. Görevlerini tamamladıktan sonra okyanusa iniş yapacak olan roketler başarılı olması halinde ElonMusk'ı, yeni hedeflerine adım adım ulaştıracak. SpaceX, önümüzdeki yıldan itibaren 4425 adet küçük uyduyla ve  ardından, dünya genelinde 7500'den fazla uyduyla tüm dünyaya hızlı internet sağlamayı planlıyor. Şirketin hedefi, 2025 yılına kadar 40 milyon müşteriye ulaşmak. Bununla birlikte de yaklaşık olarak 30 milyar dolar gelir elde etmek hedefleri arasında. Bu proje ile internet hızının oldukça artacağı ve internet erişimi olmayan noktalara internet erişimi kazandırılması hedefleniyor.





PAYLAŞ