Elektrikli kamyon Tesla Semi'ye Yakından Bakış - Haberler - indir.com

Elektrikli kamyon Tesla Semi'ye Yakından Bakış

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 12:03:54
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Elektrikli otomobilleriyle dünya çapında adını duyurmuş olan Tesla Motors, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Tesla Semi Truck ile dünya tarihinde bir ilke imza attı. Tesla Motors imzası taşıyan Tesla Semi Truck, dünyanın ilk elektrikli kamyonu olma özelliğine sahip. Tanıtıldığı günden beri büyük ilgi gören çok konuşulan elektrikli kamyon, dünyanın ilk elektrikli kamyonu olmasının yanında, birçok yenilikçi özelliğe de sahip. Tesla Semi Truck'ı sadece bir kere şarj ederek uzun yol kat etmek mümkün. Bunun yanında şarj edildiği süre de uzun tutulmamış, yani kısa süreli şarjla, uzun yola çıkılabiliyor.

Tesla Semi Truck'la 400 km yol gidebilmeni için, yalnızca 30 dakika şarj etmeniz yeterli oluyor. Tam şarj edildiğinde, elektrikli kamyonla 500 mil ( 800 km ) yol gidebilirsiniz. Tesla, gidebileceği yol garantisi olarak da 1.6 milyon km garantisini verdi. Tesla Semi Truck, tek koltuklu ve oldukça konforlu bir şoför kabini sunuyor. Dizel motorlu kamyonlar 800 km'den daha uzun gidebilse bile, Tesla Semi Truck dünya çapında büyük ilgi gördü. Şu an için gözde olan elektrikli kamyonun, dizel motorlarla rekabet edip edemeyeceği merak ediliyor.

Tesla Semi Truck, yetenekleri ve özellikleriyle dünyanın ilgisini üzerine topladı. Dünyanın ilk elektrikli kamyonunu, daha yakından görmek isteyenler için, bir ilk bakış videosu hazırlandı. Tesla Semi Truck'ı daha yakından tanımak isterseniz, aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz;





PAYLAŞ