Ekşi sözlük yazarı Apple'da açık keşfetti. - Haberler - indir.com

Ekşi sözlük yazarı Apple'da açık keşfetti.

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Apple kullanıcılarına sağladığı İCloud hesaplarının kişisel e-postalarını başkalarına gönderiyor olabilir. Ekşi Sözlük'te yayımlanan bir içerikte bundan bahsedilmişti. Bunun üzerine ise Apple kullanıcılar tarafından sert tepkiler aldı.

Apple'ın kullanıcılar için her sunduğu cihaz ile beraber yeni bir kullanıcı hesabı açtırıyor. Bu hesapla beraber kullanıcı dijital hizmetlerden faydalanabiliyor. Bu kullanıcı hesabı ile kullanıcı kişisel bilgileri Apple'ın kendi sunduğu bulut sisteminde yedekleniyor. Bu bulut yedekleme sistemi ile kaybedilen dosyaların tekrar mesajlaşma ile geri döndürülebiliyordu.

Ancak Ekşi Sözlük yazarı ?hepinizinickiyim? yaşadığı şeyleri Ekşi Sözlük üzerinden anlattı. Yazar İCloud hesabını sadece Apple cihazları için açtığı ve pek fazla kullanmadığı söylüyor. [email protected]?  isimli hesabını da bu nedenle açmış.

Gelen e-postaları incelediğinde bir çok kişinin özel bilgilerini gören yazar bu e-postaları atan kişi kötü niyetli birisi olsaydı bir çok insanın hayatını mahvolacağını acı bir dille dile getiriyor.

Yazar bu olaydan sonra Apple müşteri hizmetleri ile yapmaya çalıştığı görüşmelerden hiçbir şekilde bir sonuca varamadı. Onca aramasından sonra Apple müşteri hizmetlerinin kendine geri dönüş bile yapmadığını söylüyor. E-postasına gelen mesajlardaki kişilerle iletişime girmeye çalışan yazar çok çabalamış.

Bu tarz e-postalar belki de bir çok insana gönderilmiş olabilir. Pek çok kullanıcının da kişisel bilgileri tehlike altında olabilir. Bu olay sonrası sözlükteki bir çok kişi tepki gösterdi. Bir çok kullanıcının kişisel bilgileri tehlike altındayken Apple ne yapacak büyük bir merak konusu.

 





PAYLAŞ