Dünyanın En Popüler Sistemi Android Oldu! - Haberler - indir.com

Dünyanın En Popüler Sistemi Android Oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-21 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft'un masaüstü ve bazı mobil cihazlarda kullandığı işletim sistemi olan Windows, uzun yıllardır dünyanın en popüler işletim sistemi ünvanı ile zirvedeki yerini koruyordu. Fakat son yıllardaki mobil platform ile Android yükselişi, Windows'uda etkiledi ve artık dünyanın en popüler işletim sistemi Android sistemi oldu. Akıllı telefonlar donanım anlamında teknolojileri gelişmeye devam ettikçe, bu bazlı yazılım geliştirmeleride bir hayli işlevsel ve popüler hale geliyor diyebiliriz. Bu popülaritenin artması ile beraber Google desteği ve yenilikleri ile beraber de Android işletim sistemi artık en popüler işletim sistemi diyebiliriz.

1980 yıllarından beri bilgisayarlarda gördüğümüz işletim sistemi Windows, son açıklanan raporlara göre 37 yıl sonra zirveyi Android platformuna kaptırdı. Şuan için belirtilene göre tüm cihazların yüzde 37.93'lük diliminde Android işletim sistemi bulunurken, yüzde 37,91'lik orana sahip dilimde ise Windows işletim sistemi bulunuyor. Bu rakip iki işletim sistemi arasındaki kullanım oranı bir hayli küçük gözüksede, cihaz çokluğu göz önünde bulundurulursa, bu farkın biraz büyük olduğu anlaşılabilmektedir. Diğer yandan bundan beş yıl önce Android kullanım oranı 2.4 seviyelerinde iken bu büyümenin gelişimi daha iyi gözlemlenebilir diyebiliriz.

Analist uzmanları ise gelişmeye ve büyümeye devam eden Android işletim sistemi Windows ille arasında olan kullanım farkını açarak büyümeye devam etmesi beklenmekte. Akıllı telefon kullanım oranlarıda bir hayli artarken buda Android sistemini destekliyor ve artmaya devam ediyor. Android ve Windows işletim sistemleri ardından yüzde 13.9 kullanımı ile iOS üçüncü sıradayken, dördüncü sırada ise yüzde 5.17 ile macOS platformu yer alıyor. Bakalım Android daha ne gibi gelişmeler ile Windows platformunu arkada bırakmaya devam edecek göreceğiz.

 





PAYLAŞ