Dünyanın Çalışan İlk 3 Boyutlu Arabası (Video) - Haberler - indir.com

Dünyanın Çalışan İlk 3 Boyutlu Arabası (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Nokta vuruşlu, mürekkepli, püskürtmeli ve lazer derken hayatımıza giren 3 boyutlu yazıcı teknolojileri tahmin edilenden daha hızlı bir gelişim sergiliyor. Bugüne kadar ufak tefek nesneleri 3 boyutlu basabilen bu yazıcılarla artık 3 boyutlu arabalar bile yapılabiliyor.

Buna ilk örnek; Local Motors adlı bir firmanın 3 boyutlu yazıcıyla bastırdığı ve dünyanın ilk çalışan otomobili olma özelliğine sahip Strati adlı bir araba oldu. Tüm aksamları ve donanımıyla gerçek bir otomobil olan Strati, 3 boyutlu gövdesinin yanı sıra motorundan tüm yürüyen aksamlarına kadar eksiksiz bir tasarıma sahip.

Strati

Normal otomobiller ile pek farkı bulunmayan ancak parça yönünden eksikliği bulunan Strati'de sadece 49 parça yer alıyor. 44 saatlik bir sürede basılan ve karbon fiberle güçlendirilmiş termoplastik gövde kullanılan otomobil saatte 65 kilometre hız yapabiliyor.

Elektrik enerjisinden gücünü alan Strati, sadece bir kere şarj edildiğinde 195 km yol alabiliyor. Kişiye özel tasarımla üretim aşamasında olan Local Motors, otomobilin fiyatının 18 bin dolar ile 34 bin dolar arasında olduğunu açıkladı.

3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle hayata geçirilen dünyanın ilk çalışan 3 boyutlu otomobili Strati için yayınlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




3 Boyutlu Otomobil Videosu


PAYLAŞ