Dünyada ilk olan kez Türkiye'de 'Mobil Kaza Tutanağı' - Haberler - indir.com

Dünyada ilk olan kez Türkiye'de 'Mobil Kaza Tutanağı'

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-16 13:43:54
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Türkiye'de geliştirilen bir sistem sayesinde, artık polis ekipleri kaza tutanağı yazarken kağıt forma ve kaleme ihtiyaç duymayacaklar. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen 'Mobil Kaza Tutanağı' sistemi, kağıt ve kalemi ortadan kaldırılıyor ve kaza tutanağının akıllı telefonlar üzerinden girilmesini sağlıyor. Türkiye'de geliştirilen bu sistem, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge ile artık akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanmış durumda ve uygulama mağazalarındaki yerini aldı. 'Mobil Kaza Tutanağı', dünya çapında bu alanda geliştirilen ilk uygulama olma unvanına da sahip oldu.

Alanında dünya çapında ilk uygulama olan 'Mobil Kaza Tutanağı', kaza tutanaklarının kalem kağıt kullanılmadan akıllı telefon üzerinden daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacak. Bu uygulamanın, işlem daha hızlı yapılacağı için kazalar dolayısıyla oluşan trafik yoğunluğunu da azaltması bekleniyor. Uygulama sigortalı olanlar için de oldukça avantaj sağlıyor. Bunun için, taraflardan birinde akıllı telefon bulunması yeterli oluyor. Böylece tek bir akıllı telefon aracılığıyla tüm işlemler yapılabiliyor.

Akıllı telefon üzerinden tutanak tutulduktan sonra, yapılan işlemler elektronik ortamdan takip ediliyor. Uygulamaya araç plakası ve T.C. kimlik numarasının girilmesi yeterli oluyor. Diğer bilgiler hızlı bir şekilde otomatik olarak dolduruluyor. Uygulama hem Apple Store hem de  Google Play Store üzerinden indirilebiliyor. Uygulamanın, kazalardan kaynaklanan trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılmasını, kazadan sonra yapılan işlemlerin sonuçlanma süresinin azalmasını kare kod ve poliçe bilgilerine hızlı erişimin sağlanmasını ve sigortalılara büyük kolaylık tanıyarak sigorta şirketine bilgilerin en hızlı şekilde iletilmesini hedefliyor.





PAYLAŞ