DSLR Kalitesinde Fotoğraf Çekebilen Meitu T8 Tanıtıldı - Haberler - indir.com

DSLR Kalitesinde Fotoğraf Çekebilen Meitu T8 Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-24 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yapımı Çin olan Meitu uygulaması çekilen selie fotoğrafları üzerinde yaptığı güzelleştirme özelliği ile dikkat çekmişti. Uygulamanın geliştirici firması uygulama geliştirmek haricinde akıllı telefon üreten bir firma olduğunu Meitu T8 isimli akıllı telefonunu tanıtarak gösterdi. Şirket uygulamasındaki fotoğrafçılık üzerine kullandığı teknolojiyi bu amiral gemisi modeli olan Meitu T8'in kamerasında da yoğunlaşarak kullandı diyebiliriz. Öyle ki Meitu T8 ön kamerasında optik görüntü sabitleyicisi ve çift kademeli otomatik odaklama özelliği bulunuyor.

Bahsedilen çift aşamalı otomatik odaklama ve ön kamerada optik imaj sabitleyicisi şuan piyasada popüler olan Galaxy S7 ve Zenfone 3 Zoom modellerinde dahi kullanılmış değil. Şirket bu akıllı telefonunda Sihirli Yapay Zeka Güzelleştirme adında kullandığı özellik sayesinde ön kamera ile çekilen Selfie çekimleri daha güzel hale getirmek için kullanılıyor.

Meitu T8 Detayları

Firmanın bu akıllı telefonda kamera üzerinde yoğunlaşması tıpkı uygulamada olduğu gibi fotoğraf üzerinden yaş, cinsiyet ve deri rengi gibi çeşitli faktörleri saptayabilmekte. Bu özellikler belirlendikten sonra kameranın yazılımı çekilen fotoğraf üzerinde çeşitli düzenlemeler yaparak fotoğrafı daha güzel hale getiriyor diyebiliriz. Bu güzelleştirme işlemi tek kare haricinde toplu fotoğraflarada işlenebiliyor ve karede bulunan tüm yüzlerde güzelleştirme özelliği kullanılabiliyor.

Cilt parlatma, göz altı düzenlemesi, kırışık yok edici gibi çeşitli filtreleri bulunan bu cihaz bu gibi efekt düzenlemelerini video üzerinde de yapabilme kabiliyetine sahip. T8 modeli kamera konusunda şimdiden diğer rakiplerinin önüne geçti diyebiliriz. Bu noktada güzelleştirme özelliklerine selfie hilesi diyenlerin arasında Meitu T8 çift piksel teknolojisi sayesinde çıkabiliyor ve bu noktada DSLR kalitesinde fotoğraflar verme vaadinde bulunuyor.

Cihazın birazda donanımsal özelliklerine bakacak olursak, Meitu T8 modelinde 5.2 inç Full HD AMOLED bir ekran kullanılıyor. 4 GB RAM belleğinin yanı sıra 128 GB dahili depolama ile üst seviye özellikler sunuyor. İşlemci olarak 2.3 Ghz hız ile çalışan bir işlemci tercih edilirken 21 megapiksel ana kameraya sahip. Çin'de satılan T8 modeli 3299 Yuan 1730 TL gibi bir rakam ile satışa sunuldu. Bu cihazın Çin haricinde nerede satılacağı henüz belirsizliğini koruyor.





PAYLAŞ