Dropshipping nedir? Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Dropshipping nedir? Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Drop Shipping'in kabaca tanımı, kişinin kendisine ait olmayan bir malı, üzerine kar koyarak yapması anlamı taşımaktadır. Stoksuz çalışan kişiler, tedarikçiden mal alıp, bu malı müşterilere satar. Bununla beraber günde birkaç saatinizi almaktadır. Bir e-ticaret yöntemi olan Drop Shipping, yeni olmasına rağmen popülerlik kazanmıştır. Oldukça popüler olarak yapılan Drop Shipping'i bu kadar popüler yapan şey, küçük yatırımlar gerekmesidir. Ülkemizde bu yöntemden az kişi haberdar olup yapsa da yurt dışında çok fazla kişi tarafından yapılmaktadır.

Drop Shipping'in Çalışma Yöntemi

Drop Shipping, herkesin yapabileceği, kolay anlaşılan bir çalışma prensibine sahip. Bu işi yapan kişi bir tedarikçi ile anlaşıyor ve müşteriye ürün, işi yapan kişi yerine tedarikçi tarafından gönderiliyor. Bunun için yapılması gereken, e-ticaret sitesinde, satılacak olan ürünlerin en iyi görsellerinin yer alması ve müşterinin ürünü satın alabilmesi için sistem oluşturma. DropShipping sisteminde müşteri bir ürünü seçtiğinde, ürün tutarıyla beraber sistemin havuzunda görünür.  Satın alma işlemi gerçekleştiğinde ise ürün sizin tedarikçinize gider. Bu aşamada sizin tedarikçinize ürünün parasını ödemeniz gerekir. Sonrasında tedarikçiniz, ürünü müşterinizin girdiği adres bilgilerine kargolar. Alıcının eline ürün geçtikten sonra, DropShipping sistemi sizin paranızı hesabınıza yatırır.

DropShipping Modelinin Avantajları

-          Çok az bir sermaye ile ve bazen hiç para harcamadan bir iş kurabiliyorsunuz.

-          Depo ve stok maliyetleriyle uğraşmıyorsunuz.

-          Siparişi verilen ürünü anında gönderebilirsiniz.

-          Kargo işleriyle uğraşmak tedarikçinizin görevidir, siz uğraşmazsınız.

-          Ürün çeşitliliği sağlayarak tek bir tedarikçiye bağlı kalmak zorunda değilsiniz.

DropShipping Modelinin Dezavantajları

-          Kendinizin görmediği ürünleri satmak zorunda olduğunuz için, herhangi bir sıkıntıya müdahale etmekte güçlük çekebilirsiniz.

-          Sattığınız ürünlerde tedarikçinizden kaynaklı olarak stok problemi yaşanabilir.

-          Müşteriden gelen şikayet doğrultusunda, üçüncü bir kuruma bağlı olduğunuz için önce orayla iletişime geçmeniz gerekir. Sonrasında müşterinize cevap verebilirsiniz.

Türkiye'de Drop Shipping sistemine örnek olarak, gittigidiyor.com ya da AliExpress gösterilebilir.





PAYLAŞ