Doom 3'e VR modu yapıldı - Haberler - indir.com

Doom 3'e VR modu yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-19 13:54:39
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Korku oyunlarından söz edildiğinde ilk akla gelen isimlerden birisi olan ödüllü oyun Doom 3 oyuncularına, müjdeli haber verildi. Bundan sonra Doom 3 oyuncuları, oyunu HTC Vive ile oynayabilecekler.

2004 yılında id Software tarafından piyasaya sürülen korku oyunu Doom, yayınladığı diğer serileriyle de oyun dünyasının en iyi korku oyunlarından birisi olmayı başarmıştır. Aksiyon türünün de örneği olan Doom 3 serisi, almış olduğu En İyi Oyun Dalında Altın Joystick Ödülü ile başarısını somut olarak da oyun dünyasına göstermiştir. 2004 yılında PC sürümü piyasaya sürülen, serinin 3. oyunu Doom 3, hala oyuncuların severek oynadığı serilerden birisidir. Oyuncuların seri için beklediği haberlerden birisi, sonunda paylaşıldı ve Doom 3'ün HTC Vive ile oynanacağı haberi verildi.

Son zamanların en iyi korku ve aksiyon oyunlarından birisi olarak gösterilen Doom 3, 2004 yılında çıkışını gerçekleştirmiş olmasına rağmen hala oyun dünyasının en sevilen serilerinden birisi. Hem tek hem de çok kişili oyun modunu oyuncularına sunan Doom 3, birinci şahıs gözünden oynanmaktadır. Oyuna gelmesi beklenen yeni bir mod daha eklendi. Doom 3'ün yenilenmiş versiyonu BFG Edition için, HTC Vive modu geliştirildi. Oyunun yeni versiyonu, böylece VR için yeniden düzenlenmiş oldu. Bu düzenleme ile beraber, nişan almada kolaylaştırıldı. Aynı zamanda silahlara lazerle hedef alma özelliği de eklendi. VR modunu çalıştırmak için izlenen yol ise şu şekilde;

1-Öncelikle GitHub'a girip, RBDOOM-3-BFG'nin en son sürümünü indirin.

2- Zip'in içinde yer alan bütün dosyaları, Doom 3 BFG Edition'ın yüklü olduğu klasöre atın.

3-Steam VR'ı çalıştırdıktan sonra, Vive kontrol cihazlarını açıp, bütün ışıkların yeşil olmasını bekleyin.

4-Son olarak, RBDOOM-3-BFG.exe dosyasına tıklayın, VR gözlüklerinizi takıp oyunu oynamaya başlayın.

 





PAYLAŞ