DJI'ın Yeni Uygun Fiyatlı Drone'u Spark Tanıtıldı - Haberler - indir.com

DJI'ın Yeni Uygun Fiyatlı Drone'u Spark Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-26 09:41:59
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Drone piyasası 4K video kayıtları gerçekleştirebilen profesyonel drone modelleri haricinde uygun fiyatlı ve taşınabilir ürünleri ile de dikkatleri çekiyor. Özellikle bir yolculuk esnasında kolay taşımaya odaklı küçük boyutlara sahip Drone'lar yavaş yavaş pazarlardaki yerlerini almaya başladılar. Drone pazarının lider markalarından olarak gözüken DJI, yeni bir drone modeli olan Spark'ı tanıttı. Ufak boyut yaklaşımını yansıtan bu model sadece 272 gram ağırlığa sahip ve bir kola kutusu büyüklüğe sahip bir kasanın içerisine sığabiliyor. Küçük boyutları ile kolay taşınabilir olan bu drone etkileyici özellikleri ile de göz dolduracağa benziyor.

Bugüne kadar drone modellerini yurt dışı üzerinde 1000 dolara yakın seviyelerde satışa çıkarak DJI bu sefer Spark modelinin satış rakamını 499 dolar olarak belirlemiş durumda. DJI bu yeni Spark modeli ile beraber piyasada bulunan Parrot, ZeroTech ve Yuneec gibi rakiplere de bir cevap veriyor diyebiliriz. DJI'ın üst seviye modeli olan Phantom 4 cihazında bulunan TapFly ve ActiveTrack gibi uçuş yeteneklerine sahip olan Spark, rahat hareket kontrolleri ile drone'u istenilen yöne rahat bir şekilde yönlendirmek mümkün oluyor.

Akıllı telefon uygulaması ile de kontrolü sağlanabilen Spark cihazı 100 metre mesafeye kadar kontrol alanında kalabiliyor. Tek dolu şarj ile 16 dakikalık bir uçuş vadeden bu küçük yapılı Drone modeli microUSB girişi ile şarj edilebiliyor. Bu yeni drone paketi ile şarj ünitesi, pervane koruyucusu, ekstra pil ve uzaktan kumanda gibi aksesuarları kullanıcılara sunuyor. Bu ekstra paket için ise 200 dolarlık bir fiyat etiketi ödemek zorunda oluyorsunuz. İki eksenli mekanik yapıya sahip kamerası 1080p çözünürlükte video kayıdı gerçekleştirebiliyor ve 12 megapiksellik fotoğraflar çekebiliyor. QuickShot isimli bir özelliği sayesinde çekilen videolar 1 dakikadan 10 saniyeye kadar indirilebiliyor.

Üzerindeki sensörler sayesinde engellerden kaçabilen bu drone saate ise 50 kilometrelik bir hız ulaşabiliyor. Çimen yeşili, alp beyazı ve gök mavisi gibi renk seçeneklerine sahip olan DJI Spark modeli ön siparişe çıktı ve 15 Haziran'dan itibaren sevkiyatları başlayacak.





PAYLAŞ