DJI'dan 100 Megapiksel Çözünürlüklü Drone Duyuruldu - Haberler - indir.com

DJI'dan 100 Megapiksel Çözünürlüklü Drone Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-27 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kamera teknolojileri son yıllarda gelişmeye devam ediyor. Özellikle Drone'ların ortaya çıkması ile beraber hem hobi amaçlı hem de sinema sektöründe önemli bir rol oynamaya başladı. Havadan çekimler ile oldukça etkileyici videolar çıkartılan bu modellerde geliştirilmeye devam ediyor. Drone piyasasında önde gelen markalardan olan DJI, bu yıl başında ünlü kamera üretici markası olan Hasselblad'ın hissesini satın almıştı. Uzun süre aranın ardından nihayet iki şirket iş birliği ile yeni bir ürünlerini ortaya koydular. İnternet devi Google'ın geçtiğimiz gün duyurduğu 17 kameralı Drone sonrasında DJI'dan da atak gelerek ciddi bir Drone modeli geliştirilmiş durumda.

DJI ve Hasselblad tarafından geliştirilen bu Drone dünyanın ilk 100 megapiksel çözünürlüklü kamerasına sahip olacak. Bu drone bazı parçaların bir araya gelmesi ile oluşan bir ürün diyebiliriz. DJI'ın üst segment drone modeli olan M600, Ronin MX gimbal ve H6D-100C Hasselblad kameralardan oluşuyor. Bir endüstri konferansı kapsamında taıntılan bu yeni drone üst seviye özellikleri ile profesyonelleri ilgilendiren bir kategoride bulunuyor. Özellikle manzara çekimlerinde oldukça kaliteli işler çıkartacak olan modelde 53.4 milimetre x 40.0 milimetre lense sahip bir kamerası bulunuyor.

Zengin ve kontrastlı renkler ile kamera düşük ışıklı ortamlarda dahi yüksek kaliteli videolar çıkartabiliyor. Şuan için M600 drone'u 3.799 dolara satılıyor ve bu Drone'un HD6-100C kamerası ile birleşmiş olan paketinin ise fiyat rakamı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak yüksek donanımlar ile donatılan bu sistemin 30 bin doları geçkin bir fiyata sahip olacağı düşünülüyor ve resmi fiyat ve çıkış tarihinin yakın zamanda belli olması bekleniyor. Bu fiyat rakamı ile bu modelin daha çok sinema sektöründe tercih edilebileceği de düşünceler arasında.





PAYLAŞ