Dikkat! Google Play'de Sahte Uygulama Alarmı! - Haberler - indir.com

Dikkat! Google Play'de Sahte Uygulama Alarmı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

HeArT HaCkEr Group adlı bir hacker grubu tarafından geliştirilen dolandırma amaçlı bir uygulama, Google Play'e girdi. Sony App Backup & Restore adı verilen ve bir güncelleme gibi gösterilen bu uygulama Xperia telefonları tehdit ediyor.

Google Play'e nasıl girdiği henüz tam olarak bilinmeyen uygulama mağazanın ''Uygulamalarım'' bölümünde listelendiği için kullanıcıların kafasını da karıştırdı. Uygulamanın Sony tarafından geliştirildiğini sanan yüzlerce kullanıcı, cihazlarına bu uygulamayı yüklemeye çalıştı.

Google Play Sahte Uygulama

İyi niyetli bir yazılımmış gibi Google Play'e girmeyi başaran uygulama için hacker'lar Google'ın güvenlik ilkeleri arasında bulunan imzalarla ilgili bir açığı kullandılar. Sony'nin orijinal uygulamasıyla (com.sonymobile.synchub) aynı dosya adını kullanan hacker'lar bu sayede uygulamayı mağazaya yükleyebildiler.

Sony'nin kendi uygulamasının ön yüklü olarak gelmediği Xperia cihazları tehdit eden bu zararlı uygulama, yüklendikten sonra ise telefondan bir daha kaldırılamıyor. Ancak Ayarlar > Uygulamalar yolu üzerinden devre dışı bırakılabiliyor.

Konuyla ilgili Sony tarafından yapılan resmi açıklamada; Sahte uygulamanın Google tarafından engelleneceği söylendi. Güvenlik uzmanları tarafından halen araştırılan Sony App Backup & Restore adlı uygulamaya eğer bir Xperia cihaz sahibiyseniz dikkat etmeniz ve yüklememeniz gerekiyor.





PAYLAŞ