Dijital Şoför olan Huawei Mate 10 Pro Araba Kullandı! - Haberler - indir.com

Dijital Şoför olan Huawei Mate 10 Pro Araba Kullandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-23 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Huawei'nin başarılı özelliklerinin yanı sıra yapay zeka teknolojisine sahip Mate 10 Pro modeli için oldukça ilginç bir video yayınlandı. Cihazda yer alan yapay zeka teknolojisi dijital asistanları güçlendirerek ortaya inanılmaz işler çıkartılabiliyor. Bunlardan birisi olan Mate 10 Pro ile beraber ise mühendisler otomobil kullanımına yönelik yeni testlerine başladı. Huawei'nin RoadReader projesi kapsamında 5 haftalık test süreci olacak. Huawei Mate 10 Pro'ya öğretilen Porche Panamera sürme özellikleri ile beraber Mate 10 Pro gaz, direksiyon ve fren gibi tüm araç kullanım yeteneklerine kavuşacak.

Kirin 970'de yer alan NPU üzerinden makine öğrenme görevleri hızlandırılmış durumda. Huawei'nin Mate 10 Pro serisinde yer alan Kirin 970'deki NPU ile cihaz araba sürmeyi öğrenecek. Telefondaki kamera ile nesne tanıma öğrenilecek ve yol boyunca çıkacak engeller tanınacak. 5 Hafta gibi kısa bir sürede öğretilen bu özelliklerin oldukça etkileyici olduğu gözüküyor.

Kendiliğinden sürüş yapabilecek olan bu otomobilin Intel MobileEye için üretilen özel çiplerden kullandığı belirtiliyor. Kendisini süren Panamera model arabayı Barselona'da düzenlenecek olan MWC 2018'de göreceğiz. Cihazın yapay zeka öğrenim videosuna ise aşağıdan erişebilirsiniz.





PAYLAŞ