Denuvo, bir oyundan daha kaldırıldı - Haberler - indir.com

Denuvo, bir oyundan daha kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-25 21:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Oyun firmaları korsana karşı oyunlarını korumak ve illegal yöntemlerle oyunların indirilmesini önlemek adına, bir takım yollara başvuruyorlar. Bu yollardan en bilineni de, başlıca kopya koruma sistemi olan Denuvo. Birçok oyun geliştiricisi, oyunlarının kopyasının oluşturulmaması adına, Denuvo'dan yardım alıyor. Fakat son günlerde Denuvo bu anlamda adından pek de iyi söz ettirmemeye başladı. En son ismi Mass Effect Andromeda ve 2dark oyunlarının kırılmış olmasıyla gündeme gelmişti. Bu olayın ardından, 2Dark'ın yapımcısının isteği üzerine, oyunun Denuvo korumasının kaldırıldığı öğrenildi.

Oyunların kopyasını koruma sistemi olan Denuvo, bir süredir işlevinin aksine oyunları koruyamıyor olmasıyla gündeme geliyor. Mass Effect Andromeda, çıkışını gerçekleştirdikten sonra korsana yenik düşen oyunlardan birisi oldu ve oyun Denuvo koruma sistemiyle korunmaktaydı. Bu haberin ardından, yine Denuvo ile korunan oyunlardan olan 2Dark da kırılan oyunlar arasına girdi. Bu olayın ardından, Bigben Interactive'in yeni oyunu 2Dark'ta da aynı olayın görülmesinin üzerine, yapımcı oyunun korumasının kaldırılacağını söyledi. Denuvo daha önce de yine yapımcı isteği üzerine bir oyundan kaldırılmıştı.

2Dark oyununun kırılması, oyunun illegal bir şekilde indirilip oynanmasına neden oldu. Bigben Interactive, buna engel olmak için bütçe ayırdığı Denuvo korumasını kaldırma kararı aldı. Kararla alakalı; '"Meydana gelen olaylar ve 2Dark'ın Denuvo kullanması üzerine topluluktan aldığımız hatrı sayılır geri dönüşler neticesinde, Denuvo'yu 2Dark'tan kaldırma kararı aldık." şeklinde açıklama yapıldı. 2Dark oynayan oyunculara, bu kararın ardından güncelleme gitti. 2Dark'la beraber Denuvo korumasını sonlandıran oyun sayısı 5'e ulaştı.





PAYLAŞ