Crytek'in yaşadığı sıkıntılar devam ediyor - Haberler - indir.com

Crytek'in yaşadığı sıkıntılar devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-24 10:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Oyun dünyasına katmış olduğu sevilen oyunlarıyla tanınan yerli oyun firması Crytek, bir süredir yaşadığı zor durumlarla alakalı olarak gündeme geliyordu. Özellikle firma oyuncular tarafından Crysis serisiyle tanınıyor. Crysis 3 oyunundan sonra Crytek, Free to Play oyunlarına yöneldi. Fakat bu yönelimden beklediği başarıyı elde edemedi. Genellikle AAA türü yapımlarla adından söz ettirmeyi başarmıştı. Değişim Crytek için pek de iyi olmadı. Şirketin çıkardığı Free to play oyunu Warface, 2013 yılında maddi sıkıntılar nedeniyle el değiştirmişti. O günden sonra da, Crytek sürekli yaşadığı maddi problemlerle gündeme gelmeye başladı.

Crytek geçtiğimiz aylarda bazı ofislerini kapatmak durumunda kalmıştı. Bu ofislerin kapatılmasının nedeni olarak da, çalışanların paralarının ödenememesi gösterilmişti. Son gündeme geldiğinde ise Crytek çalışanlarından biri, bir platformda şirketin aylardır paralarını ödemediklerini ve bu nedenle birçok kişinin dava açmaya hazırlandığını dile getirmişti. Çalışanların maaşlarını ödeyememe durumunun, son gelen bilgilere göre hala devam ettiği öğrenildi. Bu maddi sıkıntılardan ötürü küçülmeye giden Crytek, izlediği bu stratejiye devam ediyor.

Şirketin, Shangai ofisinin de kapatıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Crytek'in Shangai ofisinde çalışanlarının maaşları Eylül 2016 tarihinden beri ödenmiyordu. Bununla beraber ofisin kirasının da ödenemediği ortaya çıktı. Shangai ofisi sanal gerçeklik projelerine öncülük ettiği için bugüne kadar kapatılmıyordu.  Fakat yaşanan bu aksiliklerden ötürü, ofisin artık kapatıldığı öğrenildi. Konuyla alakalı oyun şirketinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Edinilen bilgiler, ofis çalışanları tarafından sağlandı.





PAYLAŞ