Cortana, Android ve iOS Platformuna da Geliyor! - Haberler - indir.com

Cortana, Android ve iOS Platformuna da Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-05-29 13:16:25
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Microsoft, sanal kişisel asistanı Cortana'yı diğer platformlar için geliştiriyor. Bir süredir gündemden düşmeyen ve ilk olarak Windows Phone cihazlarında gördüğümüz akıllı sanal asistan iOS ve Android platformları için güncellemesini aldı. 

Gelişen teknoloji ile birlikte AppleGoogle, Microsoft gibi büyük firmaların geliştirdikleri kendi sanal asistanlarını yakından tanıma fırsatı bulduk. Henüz tüm ülkelerdeki Windows kullanıcılarına ulaşmamış olan Cortana şimdiden başka platformlarda yayılıma geçmeye hazırlanıyor.

Microsoft, bugüne kadar Windows platformlarında gördüğümüz Cortana isimli asistanı diğer platformlara taşıma kararı aldı. Bununla beraber Cortana'nın iOS ve Android platformlara geçiş yapacağı kesinleşirken çıkış tarihinin de Windows 10 ile birlikte olacağı düşünülüyor.

Halen geliştirilme çalışmalarına devam edilen Cortana, kullanıcılara sesli komutlar ile arama yapabilme, alarm kurma, randevu kaydetme, son gelen e-postaları okumak, webde arama yapmak ve cihaz ayarlarına erişim gibi bir çok hizmet sunuyor. 

Ayrıca Cortana, Dünya Kupası, Eurovision gibi önemli etkinliklerde de tahmin yapabilme özelliğine sahip. Ancak uygulamanın tüm özellikleri iOS ve Android platformlara taşınmayacak. Örneğin; "Hey Cortana" komutu bu platformlarda olmayacak.

Tablet ve akıllı telefon platformları için indirilebilir hale gelen Cortana'yı kullanmak için Phone Companion uygulamasını kurmanız ve cihazınız ile eşleştirmeniz gerekiyor. Cortana uygulamasının diğer platformlar için geliştirilmiş versiyonu Haziran ayından itibaren kullanıcılara sunulmaya başlayacak.





PAYLAŞ