Commerzbank ve Mozilla, Facebook krizi sonrası reklamlarını durdurdu - Haberler - indir.com

Commerzbank ve Mozilla, Facebook krizi sonrası reklamlarını durdurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 14:26:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Facebook son zamanlarda kötü bir gidişat içerisine saplanmış durumda. Kullanıcıların en çok korktuğu şeylerden biri olan kişisel bilgilerinin paylaşılması durumuna hizmet ettiği yönünde iddialar çıkan Facebook, kullanıcılarından tepki toplamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Whatsapp'ın kurucusu kendi Twitter hesabından #deletefacebook hashtag'iyle bir akım başlattı ve bu akımla kullanıcıları Facebook'u silmeye davet etti. Mark Zuckerberg, bu hashtag'in pek de etkili olmadığını söylese de Facebook günden güne tepki toplamaya devam ediyor. Yaşanan tüm bu olaylar nedeniyle, Facebook global veri krizini doğurdu. Bu kriz de somut sonuçların ortaya çıkmasına neden oldu. Facebook, Commerzbank ve Mozilla'dan ilk darbesini yedi.

Facebook, güvenlik problemi nedeniyle kullanıcılarından gelen tepkiden sonra, kendisini destekleyen önemli kuruluşlardan da tepki almaya başladı. Yaşanan olaylar, Facebook'a ciddi anlamda kan kaybettirirken, Commerzbank ve Mozilla Facebook reklamlarını durdurduklarını açıkladı. Commerzbank, Almanya'nın en büyük ikinci bankası olarak biliniyor. Banka, yaptığı açıklamada ikinci bir duyuruya kadar Facebook reklamlarını durduklarını açıkladı. Marka Stratejisi Başkanı Uwe Hellmann, bu durumun nedeni olarak da yaşanan veri krizini gösterdi. Helmann, Handelsblatt Business Daily gazetesine verdiği demeçte, 'Facebook kampanyalarımızı duraklatıyoruz. Marka güvenliği ve veri güvenliği bizim için çok önemli' dedi.  Güvenlik açığı probleminin gündeme gelmesiyle birlikte, Facebook hisse değerleri, 185 dolar seviyelerinden 165 dolar seviyesine geriledi.

Commerzbank'ten sonra, reklam çalışmalarını durduran bir diğer isim Mozilla oldu. Resmi blogları üzerinden açıklama yapan Mozilla, 'Facebook varsayılan gizlilik ayarlarını güçlendirmek için harekete geçene kadar reklamları durduruyoruz. Hala öğrenilecek daha fazla şey olduğuna inanıyor olsak da, mevcut varsayılan ayarlarının veriye erişimi çok fazla kolaylaştırdığını gördük ' özellikle üçüncü parti uygulamaları için.' ifadelerini kullandı.





PAYLAŞ