CoD of Duty yazılım maratonu ilk kez gerçekleştirilecek - Haberler - indir.com

CoD of Duty yazılım maratonu ilk kez gerçekleştirilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-16 09:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Cod of Duty yazılım maratonu, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek. IzHack, BuildUp ve BrainHack olmak üzere 3 farklı yarışma etkinliklerinin de yer aldığı Code of Duty, 9-10-11 Mart'ta kapılarını açacak. IEEE İYTE öğrenci kolunun organize ettiği etkinlik Code of Duty ile 3 yazılım yarışmasını tek çatı altında toplayacak. 48 saat sürecek olan etkinliğin eş zamanlı 3 kategorisi, şöyle oluşuyor; oyun geliştirme alanında BuildUp, algoritma geliştirme alanında BrainHack ve siber güvenlik alanında CTF IzHack etkinliği ilgililerini bekliyor olacak. Her takım için 16'şar takımın katılmasına izin verileceği etkinlik için takımların BrainHack için 2-3, BuildUp için 4-6, IzHack için 3-4 kişiden oluşması gerekiyor.

Oyun tasarlama ve geliştirme maratonu olan BuildUp ile maraton konsepti GGJ (Global Game Jam), LudumDare gibi dünya çapında düzenlenen etkinliklere benzeyen ve Türkiye çapında düzenlenen bir Game Jam'dir. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde ilk olarak 2015 yılında yapılan ve düzenli olarak düzenlenen IzHack siber saldırılara ve siber güvenlik alanında ilgili kişilerin katılabileceği bir CTF etkinliğidir. Siber farkındalığın arttırılması, eğitimi bilinçlendirilmesi amacı ile yapılan etkinlik bu yıl Code of Duty bünyesinde gerçekleştirilecek.

Algoritma ve programlama ile ilgili kişiler için yapılan BrainHack, Code of Duty etkinliğinin programlama alanındaki yarışması olacak. Yarışmacılardan farklı programlama dilleriyle farklı yapılardaki programlama sorularını belirli bir süre içerisinde doğru sonuçlara ulaştırılması beklenecek . Bu kategori ile kişileri programlama hakkında bilinçlendirme , farkındalık yaratma bu alanla ilgili kişilerin tanışıp kaynaşması için verimli bir ortam hazırlanıyor. Türkiye'nin her kesiminden gelecek olan yarışmacılarını ve yazılım sektörünü bir araya getirerek tanışması için ortam yaratılması amaçlanıyor. İsteyenlerin ekibini kurup ilgilendiği kategoriye başvuru yapabileceği etkinlik 9-10-11 Mart'ta düzenlenecek.





PAYLAŞ