Çocuğunuzun Telefon Çağı Geldiğinde Ne Yapmalısınız? - Haberler - indir.com

Çocuğunuzun Telefon Çağı Geldiğinde Ne Yapmalısınız?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-01 15:57:36
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Günlük hayatın vazgeçilmezi hale gelen cep telefonları, çocuklar için oldukça büyük bir hevesle takip ediliyor. Özellikle 1 ile 5 yaş arasındaki çocuklar cep telefonu gördüğü zaman hemen eline alarak oynamak istiyor. Bir süreden sonra alışkanlık haline gelen bu cihazlar öncelikle çocukların kullanabileceği yaşa gelene kadar mutlaka uzak tutulmalıdır. Ancak bilinmesi gereken bir gerçek var ki çocukların cep telefonuna merak salmasındaki ana düşünce bağımsızlıkları için attıkları bir adım olduğunu düşünmeleridir.

Acil durumlarda çocuklarınızla iletişime geçmek ve onlardan devamlı haber almak için çocuğunuzun cebine cep telefonu koyabilirsiniz. Ancak cep telefonu çağına gelen çocuklara nasıl bir strateji uygulamanız gerektiğini de iyi bilmeniz gerekmektedir. Peki, herkes çocuklarınızın telefon çağı geldiği zaman onlara ne yapmalısınız? Gelin birlikte öğrenelim.

Telefon Çağındaki Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır?

Çocuğunuz telefon çağına geldiği zaman ona cep telefonunu bir sözleşme dâhilinde verdiğinizi mutlaka belirtmelisiniz. Buna bağlı olarak çocuklarınız bir cep telefonu değil aynı zamanda bir sorumluluğa da sahip olacağını bilecektir. Çocuğunuz cep telefonunu aldığı zaman uyması gereken kuralların olduğunun bilincine varacaktır.
Çocuğunuzla aranızda sözleşme belirlerken çocuğunuzun da kendi kurallarını belirlemesine izin vermelisiniz. Eğer çocuğunuz kendi kurallarını kendi belirlerse bu kuralları unutmayacak ve bu kurallara uyması kolaylaşacaktır.
Çocuğunuza sözleşme şartlarından bahsetmeden önce onun birkaç gün kadar düşünmesine ve sürecin daha sağlıklı ilerlemesine yardımcı olmalısınız.
Telefon çağına gelen çocuğunuza neden cep telefonu verdiğinizi ve bu cihazın nasıl kullanılması gerektiğini ona belirtmelisiniz. Bu şekilde çocuğunuz sizin endişelerinizi anlayacak ve sizde onun beklentilerini öğrenebileceksiniz.
Sözleşme zamanı geldiği zaman ilk iş olarak cep telefonu konusunda uyulması gereken kuralları çocuğunuza belirtmelisiniz. Bu kurallar muhakkak ki çocuğunuzu fazla bunaltan ve cep telefonuna düşkünlüğünü arttıran ve ters etki yaratan kurallar olmamalıdır.
Daha sonra çocuğunuza izin vererek onun da kendi kurallarını belirtesine izin verin. Sözleşmede yer almaması gereken kuralların nedenini ona belirterek kafasındaki soru işaretlerine son verin.
Çocuğunuza verdiğiniz cep telefonu onun beklentilerinin altında ya da çok üstünde olmamalıdır.





PAYLAŞ