Çinli Üreticiler Tüm Ekranlarda 18:9 Formatına Geçmek İstiyorlar - Haberler - indir.com

Çinli Üreticiler Tüm Ekranlarda 18:9 Formatına Geçmek İstiyorlar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 18:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli ekran üreticileri tarafından varolan ekran teknolojilerinin gelişimi yerine 18:9 yapıya sahip ekranların kullanıcılar için oldukça iyi bir performans sergilediği hedefleniyor. Çin'in bilgi teknolojileri fuarı kapsamında panel üreticilerin tarafından ortak bir fikir ortaya çıkmış durumda. Yüksek çözünürlüğe sahip iyi renk düzeyli ekranların dikkat çekici olduğu bilinirken 16:9 ekran yapısının uzun versiyonu 18:9 panellerin pazarda oldukça iyi bir konumda bulunduğu ve kullanıcıların ise bu tipi sevdiği ifade edildi.

Bu açıklamalar ile beraber yakın bir dönemde artık giriş seviyesi telefonlarda bile 18:9 ekran formatına sahip ekranlar görebiliriz. 4K çözünürlüklü ekranlarda pazarda yer alırken şirketlerin görüntü kalitesini iyileştirmeye yönelik çalışmaları olduğu biliniyor. Bu kapsamda ekran formatının aynı kalıp sadece ekran kalitesi üzerinde gelişmelerin daha iyi olabileceği Çinli ekran üreticileri tarafından ifade ediliyor.

Ayrıca ekrana parmak izi entegre teknolojisi tarafından geliştirmeler tüm hızıyla devam ediyor. Qualcomm, Apple ve Samsung gibi şirketler tarafından oldukça hassas olan ekran entegre teknolojisinin ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Bakalım ekran noktasında Çinli üreticilerin düşünmüş olduğu yeni format yerine 18:9 yapısının tüm ekranlarda kullanılması gerektiği düşüncesi ne kadar iyi bir düşünce olacak göreceğiz.





PAYLAŞ