Çin'den Kripto Para Yasağı - Haberler - indir.com

Çin'den Kripto Para Yasağı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 18:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Initial Coin Offering'in (ICO) Türkçe karşılığı, Başlangıç Parası Teklifi (Bağışı) olarak karşımıza çıkıyor. Adından da anlaşılacağı üzere ICO ile girişimcilerin gerçekleştirmek istedikleri projelerine fon sağlamak amacıyla kullandıkları bir yöntem olarak tanımlanıyor. Ancak ICO, dolandırma aracı olarak kullanıldığı gerekçesiyle birçok ülke tarafından sorgulamaya alındı. En son ABD'de de ICO faaliyetlerine denetlenme getiren bir yasa çıkarılmıştı. Şimdi ise Çin Merkez Bankası, dijital para pazarına daha önce görülmemiş sert düzenlemeler getirdi.

     Çin Merkez Bankası, Dijital paraların halka arzından kaynaklanan birçok dolandırıcılık olayının yaşandığını ifade eden merkez bankası, ilgili faaliyetlerin yasaklaması için harekete geçti. Alınan karar sonrası dijital para birimleri sert bir düşüş yaşadı. Çin Merkez Bankası yaptığı açıklamada 'Initial Coin Offerrings (ICO)' hakkında açılan soruşturmanın tamamlandığını ve ilgili faaliyetlerin en kısa zamanda yasaklanacağını belirtti. Ayrıca yapılan açıklamada, tüm kripto para birimlerinin ticaretinin ve kullanımının artık Çin'de yasadışı olacağı söylenirken, para otoriteleri tarafından verilmeyen sanal para birimlerinin, paraya eşdeğer yasal statüye sahip olmadığını ve pazar kullanımında para birimi olarak dolaştırılamayacağı ifade edildi.

       Bu gelişmeyle özellikle Çin'de yaşayan ve kripto parası bulunan yatırımcılar, piyasadan parasını çekmeye başladı. Yapılan panik satışlarıyla birlikte, kripto para birimleri de sert düşüş yaşadı. Düşük maliyetli enerji seçeneklerinden dolayı Kripto madencilik firmalarının ilk tercihi olan Çin'in, aşırı elektrik tüketimi ve finansal riskle ilgili endişelerinin de bu adımda etkili olduğu söyleniyor.





PAYLAŞ