Cihazınıza Bayram Temizliği Yapan Google Files Go'nun APK'sı Yayınlandı! - Haberler - indir.com

Cihazınıza Bayram Temizliği Yapan Google Files Go'nun APK'sı Yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-09 14:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Gün geçtikçe cihazların donanımları güçleniyor ve yüklenen uygulamaların ve depolanan dosyaların boyutları daartıyor. Özellikle sürekli çalışarak cihazın yavaşlamasına neden olan ve cihazda birden fazla yer alarak depolama alanlarını şişiren fotoğraflar, birçok kullanıcıyı üçüncü parti temizlik uygulamalarını kullanmak zorunda bıraktı. Akıllı telefon üreten şirketler kullanıcıların bu rahatsızlıklarını göz önünde bulundurdu ve kendi cihazları için kendi temizlik uygulamalarını üretmeye karar verdiler. Bu olaylar karşısında sessiz durmayan Google ise kendi temizlik uygulaması olan Files Go temizlik uygulamasını geliştirdi. 

Google ı/o 2017 yılında düzenlediği bir konferansta Files Go'nun tanıtımını yaparak Android Go girişiminin bir parçası olduğunu belirtmişti. Android Go ise temelinde zayıf donanım bileşenlerine sahip cihazların Android işletim sistemini daha iyi çalıştırmasını amaçlayan bir proje. Files Go'yu Android ile kıyaslasak olursak 10 MB dosya boyutu ile Android Go'nu amacına uyduğunu dile getirebilirim. Files Go'nun tanıtımı yapıldıktan sonra birçok modelde ön yüklü olarak karşımıza çıkacak. Ön yüklü olmayan cihazlar için Google Play'den indirmeniz mümkün.

Play Store'de uygulama ile ilgili yer alan bilgilerde; cihazın daha önceden hiç olmadığı kadar boşluk yaratabileceği, cihazı performanslı tutmak için kullanmadığınız uygulamaları kaldırmayı önereceği, birden fazla kaydedilmiş resimleri algılayıp silmeyi önereceği, dosyaları hızlı ve güvenli bir şekilde çevrimdışı paylaşabileceği gibi bilgiler yazıyor.





PAYLAŞ