Çiftlikbank'ın Banka Hesapları Neden İnceleniyor? - Haberler - indir.com

Çiftlikbank'ın Banka Hesapları Neden İnceleniyor?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-24 15:21:19
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Donanım

Kısa bir sürede on binlerce üyeye ulaşmış olan Çiftlik Bank, birçok soru işareti akıllara getirtiyor. 200 bin TL yatıran üyelere aylık 50 bin TL kazanç vaadiyle sanal çiftlik hayvanları satmış olan KKTC merkezli şirketin banka hesapları incelenecek.

Sabah gazetesinden Metin Can'ın yapmış olduğu habere göre, 'Çiftlik Bank' ismi ile hemen hemen her yerde karşılaşılan internet oyununa, polisinden, doktoruna, hatta iş adamına kadar on binlerce kişi 1 milyar TL'ye yakın bir para yatırmış durumdadır. Üyelerin yüzde 40'ının sistemde en az yüz bin TL ve üzerinde birikimi olduğu belirlendi. 200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaat etmiş olan sistem sanal tavuk satıyor.

YATIRIM MI TİTAN MI?

Çiftlik Bank aslında internet üzerinden oynanmış sanal bir oyundur. Kişiler siteye üye olduktan hemen sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştirmektedir. Yatırdığı paralara göre, arı, keçi veya tavuk satın alıyor. Üyeler, sanal yatırımın hemen ardından %40'a yakın kazanç elde etmektedirler. Reel ekonomik gerçeklerden oldukça uzak olan bu kazanç, Maliye'nin de radarında. Şirket, bu kazancın kaynağını "Kullanıcılar adına gerçek hayatta hayvan alım - satım, buradaki kazancımızı paylaşıyoruz" sözleri ile açıklamaktadır. Fakat her titan yönteminde de olmuş olduğu gibi burada da asıl kazanç üyelik sisteminden gelmektedir. Sistem içindeki tüm ödeme trafiği ise Papara ismi verilmiş olan bir yazılım kullanılarak sağlanıyor.

PARALAR KKTC'YE GİDİYOR

Vergiden kaçmak için ise KKTC merkezli şirket kurdukları iddiaları karşısında sessizlerini korudular.

Sisteme 7 aydır üye olmuş olan M.Z. isimli iş adamı "7 aydır sistemdeyim. Önceleri referans üyelik sistemi vardı. Getirdiğin arkadaşların üzerinden de para kazanıyordun. Şu an öyle bir uygulama kalmadı. Benim sistemde 200 bin liram var. Ayda 50 bin TL kazanç elde ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

ÜRETİM YOK

Şirketin CEO'su olan  Mehmet Aydın birden fazla yatırım yaptıklarını söylemektedir. Gerçekte hayvan aldıklarını onların yemi ve samanını da ürettiklerini söylemektedir. Fakat "yatırım yaptık" dediği tesislerin hiçbirinde bu kazançları dağıtacak bir üretim görülmedi. Şirket, tanesinin 10-15 TL'den satıldığını öne sürdüğü mavi yumurta ile para kazandığını iddia etmektedir.

İŞLETME YÖNETİCİSİNDEN BİR DİĞER İLGİNÇ AÇIKLAMA

Mehmet Aydın'ın sözünü etmiş olduğu tesisler İnegöl, Tekirdağ ve Akhisar'da... Fakat bu tesislerin çoğu henüz para kazandırmış olan yatırımlar değildir. Tekirdağ'daki işletmemizin yöneticileri ile birlikte konuştuk. Onlardan da bizlere itiraf gibi açıklamalar geldi: "Süt üretimi seneye başlayacak. Biz de henüz nasıl bir sistem olduğunu anlamadık. Çoğu kişinin konuyla ilgili şüpheleri var. Ayrıntılarını biz de bilmiyoruz."

Tüm Türkiye genelinde Çiftlik Bank ürünlerini satmış olan 70 adet de bayi bulunmaktadır. Bu tablo sisteme olan inancın artmasını ve daha da fazla kişinin buraya para yatırmasını sağlamaktadır. Fakat detaylı incelendiğinde, şirketin bayiliklerinin hepsinin kendileri tarafından kurulduğu görülmektedir. Şirketin internet sitesine koymuş olduğu tapuların da Çiftlik Bank adına değil de, Mehmet Aydın adına kayıtlı olması da şüpheleri arttırmaktadır.

 

BÜTÜN VARLIKLAR MEHMET AYDIN'A AİT

Şirkete ait tüm varlıklar 27 yaşındaki Mehmet Aydın'a ait. Aydın, devamlı kurdele kesmiş olan açılıştan açılışa koşan bir görüntü vermektedir. Kendisini bilgisayar yazılımcısı olarak tanıtmış olan Aydın, dev bir koruma ordusu ile geziyor.

'ÇİFTLİK BANK'TAN AÇIKLAMA: 'GERÇEK, YASAL BİR TİCARİ ORGANİZASYONUZ'

Konu ile ilgili olarak Çiftlik Bank tarafından yapılmış olan açıklamada iddialar reddedilerek şöyle denildi:

"Firmamız haberde anılan yasa dışı hiçbir organizasyona benzemediği gibi tüm yatırımları gerçek, üretimleri gerçek, satışları gerçek ve iştirakçileri gerçek bir yasal ticari organizasyondur. Üretim ve tesislerimizin tamamı Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ve Maliye Bakanlığı'ndan izinler alınarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yıl sonuna kadar 150'yi bulacak şarküterilerimizde yer alan baldan zeytine, peynirden mavi yumurtaya tüm ürünler ÇİFTLİKBANK markası ile kendi üretimlerimizden oluşmaktadır" denildi.

 





PAYLAŞ